Strona 260 z 296 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 591 do 2 600 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Pranie ale żeś walnął definicję i naukowe wywody lepsze niż definicja dziury w wikipedii. Bełkot lepszy niż reklamowe mowy Olympusa.
    Ty wiesz co to jest koegzystencja? Chyba, że wprowadzasz nowe pojęcia. Brak jeszcze nazwania systemu fotograficznego tak po nowemu - 'ekosystemem'
    Ostatnio edytowane przez Karlbuk ; 15-06-2023 o 08:51

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Skoro może istnieć taki absurd, jak "optyka obliczeniowa", to może isnieć wszystko...

JP po prostu usiłuje dodać do tego marketingowego bełkotu, trochę pieprzu, w postaci tudnych słów. Szkoda tylko, że wybrał sobie słowa "za trudne", bo najwyraźniej sam, kompletnie nie rozumie ich znaczenia. Tak jak z tą wielokrotnie cytowaną "brzytwą Ockhama".

I nie jestem tu wcale złośliwy, ani nikogo nie obrażam, tylko stwierdzam fakt.

To raczej JP nas obraża, sądząc, że jak przeczytamy takie słowa, jak "koegzystencja", to padniemy przed tymi bredniami na kolana.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    A co powie londyńczyk gdy na kilka dni musi być warszawiakiem ?
    Ja widzę trochę inną analogię. Zarówno londyńczyk jak i warszawianin przesiadając się na hulajnogę, nie będą mieli problemu z obsługą (tu wyższość smartfona).
    Do obsługi samochodu (aparatu) faktycznie potrzeba czasu na przyzwyczajenie, ale hulajnoga nad samochodem ma przewagę tylko w marginalnym zakresie.

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Skoro może istnieć taki absurd, jak "optyka obliczeniowa", to może isnieć wszystko...
    Muszę cię zmartwić, ale istnieje.
    To, że Janowi mylą się systemy walutowe i nie ma obecnie racjonalnego zastosowania w zakresie światła widzialnego to inna sprawa.
    Skoro rosyjski bloger którego bezrefleksyjnie cytuje kolega Jan twierdzi, że ma zastosowanie, to znaczy, że jego zdanim ma.
    Skoro fakty przeczą teorii, to tym gorzej dla faktów.

Optyka obliczeniowa to kalka z języka angielskiego, lepsze moim zdaniem byłoby obrazowanie obliczeniowe, ale to z kolei pasuje również do tego co robią smartfony.
    Ma zastosowanie w astonami i medycynie, gdzie mamy odczynienia z falami które wymagają innych instrumentów,
    innych środków obrazowania niż optyka konwencjonalna.
    Ostatnio edytowane przez Mamrot ; 15-06-2023 o 11:03

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Następny krok dla smartfonów to optyka adaptatywna, jak w tych dużych teleskopach. Wtedy to będą zdjęcia Księżyca, a może i Sagittariusa A*.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Ty zdaje się, fotografujesz obiekty astronomiczne, więc niewątpliwie nie posiadasz się ze szczęścia
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

No przecież! Duży statyw, obiektyw jak moździeż, jakieś filtry astronomiczne, wężyk spustowy, jak coś źle zrobisz to nawet okulista nie pomoże... daj pan spokój. O przygotowaniu teoretycznym nawet nie mówię. Czy mówię?
    A tu wyciągasz z kieszeni urządzonko - bo zawsze masz - i włala!
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 15-06-2023 o 12:15
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

3. koegzystencja

jp

Jasiu, ja rozumiem, że chcesz żeby brzmiało mądrze. Ale naprawdę ... Umiejętności kognitywne to naprawdę nie jest twoja mocna strona

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

https://www.dpreview.com/forums/post/67081816

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	9d6a3925031e4c7aa8ba008f62d912a7.jpeg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	3,85 MB
ID:	13445

Powaliła mnie jakość i OSTROŚĆ załączonego zdjęcia. Zostało zrobione aparatem ręki obiektywem 10X (230mm) przy czasie otwarcia migawki 1/30 i pod kątem 45° przez dwie warstwy kuchennego okna bez żadnej obróbki końcowej poza niewielkim przycięciem.
    Mój Sony RX10IV lub RX100VI nigdy nie osiągnąłby takiej jakości.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Powaliła mnie jakość i OSTROŚĆ załączonego zdjęcia. Zostało zrobione aparatem ręki obiektywem 10X (230mm) przy czasie otwarcia migawki 1/30 i pod kątem 45° przez dwie warstwy kuchennego okna bez żadnej obróbki końcowej poza niewielkim przycięciem.
    Mój Sony RX10IV lub RX100VI nigdy nie osiągnąłby takiej jakości.

jp
    To jest Twoja opinia na temat tego zdjęcia, czy tego łosia, który ustrzelił tę jeleniową?

Bo mnie poraża ujowa jakość zdjęcia, zła opina o RX10IV, lub RX100VI, i niski poziom krytycyzmu u autora lub u Ciebie.

To zdjęcie jest tak obrzydliwie odszumione, że bez zmniejszenia nie da się go spokojnie oglądać, a w widoku 100% dramatycznie brakuje detali. Można zrobić jeszcze gorsze zdjęcie nawet profesjonalną lustrzanką, ale nie pitol, że to jest dobre zdjęcie
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Wiem że niepotrzebnie nabijam licznik, ale przecież to zdjęcie to jest dramat!!! Panie Janie, Pan tego nie widzi???

Strona 260 z 296 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów