Pokaż wyniki od 131 do 140 z 477

Wątek: AI i fotografia zawodowa

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: AI i fotografia zawodowa

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Nie wiadomo czy tylko wystarczy deklaracja autora czy też powstanie jakiś "certyfikat autentyczności".
    Tylko problem jest gdzie jest granica, gdzie jest czerwona linia.
    I czy wogóle może być taka linia.

Wyciągasz aparat i widzisz wskazówkę jak odchylić/pochylić a potem aparat sam dobiera ogniskową ustawia ekspozycję tak by zdjęcie było najładniejsze wg. AI.
    Autorem jesteś Ty czy AI ?

Ja na zdjeciach staram się zapisywać swoje wrażenia, emocje z tego co widziałem
    Wyciagnąłem aparat, zrobiłem zdjęcie ale ktoś aparat ukradł albo byłem, widziałem, zrobiło wrażenie ...ale nie miałem aparatu.
    W domu siadam przy kompie i "proszę" AI by mi stworzyła takie zdjecie jak widziałem i tak jak chciałem by wygladało.
    Albo "olewam" i to AI decyduje jaki jest ostasteczny wygląd tego zdjecia.
    Autorem jestem ja czy AI ?

Ktoś pracuje z modelkami, różne modelki, pozy, oświetlenia w różnym otoczeniu by wywolać określone emocje/wrażenia u widza.
    Ale teraz siada przy kompie i zgłasza AI dane potrzebne do powstania zdjęć i to nie wszystkie, część zostawia do wyboru przez AI a na końcu w żaden sposób nie ingeruje w zdjęcia
    Autorem jest ktoś czy AI ?

I tak dalej....

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 28-05-2023 o 09:39
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów