Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 97

Wątek: Szukam fotografa który wykona mi zdjęcia za darmo

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Szukam fotografa który wykona mi zdjęcia za darmo

No i jaka płaca, taka praca. ???
    Pzdr. Rysiek.

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Taką ogólnoświatową mafią jest Uber i jemu podobne patologiczne firmy przewozowe czy portale oferujące wynajem kwater. Nie zapłacisz nam haraczu to cię wykończymy. Czerpią zyski z czyjejś pracy niczym alfonsi z prostytucji.
    Rozpleniło się to, ja nadal korzystam z prawdziwych radio taxi. I wielu innych klientów, A na pewno tych którzy się na uberze dosłownie przejechali.
    Ale to już zahacza o kryminał.
    Ostatnio edytowane przez Karlbuk ; 16-05-2023 o 17:28

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Tak więc próg wejścia smartfonowych "fotoglafów" jest praktycznie zerowy , podobnie jak ich pojęcie o ekspozycji i naświetleniu kadru (te osoby korzystają przeważnie z aplikacji Picsart AI Photo Editor, Video i to jest ich wiedza). Warto dopytać wcześniej czym ktoś "robi" zdjęcia
    W innym wątku samsung sam wykadrował sarnę, pannę młodą też zapewne da radę.

Kiedyś tak za free robiłem przy komputerach. W końcu olałem temat i znajomych ubyło. Na śluby z aparatem też byłem zapraszany, ale jakoś nie skorzystałem (na ostatnim właśnie tel robił za fotografa).

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

I znów mam gotowe podsumowanie http://glebsky.pl/jutro-bede-operowa...zia-mam-kupic/

I powiem Wam jeszcze jeden przykład... Mam kolegę, który jest prawnikiem. Nawiasem mówiąc, robiłem mu zdjęcia na ślubie. Gdy uzyskał dyplom (czy co to tam się dostaje), zrobił z tej okazji imprezę, na którą zaprosił wszystkich przyjaciół. Też na niej byłem... W pewnym momencie (zanim jeszcze wszyscy byli pijani), wstał i ogłosił co następuje:

Wiecie, że właśnie zacząłem moją pierwszą pracę. Chciałbym Was wszystkich poprosić, byście jednak pamiętali, że dla was, nie jestem prawnikiem, tylko waszym kolegą. Nie przychodźcie do mnie z "tylko jednym małym pytankiem", ani po żadną poradę, bo wam jej nie udzielę. Od przyjaciół nie wziąłbym pieniędzy, a za darmo pracować nie zamierzam, bo zdobycie tego zawodu kosztowało mnie bardzo wiele czasu, wyrzeczeń i środków. Krótko mówiąc, potrzebny wam prawnik? To sobie go poszukajcie. Ale do mnie nie przychodźcie...

Piękne i treściwe przemówienie. Parę osób nawet próbowało się obrazić, ale widząc, że większość zrozumiała przekaz, odpuścili. To jest ten "drugi koniec kija", o którym wypadałoby choć wspomnieć. I nie można porównywać do tego, dzielenia się jabłkami ze swojego sadu, bo to zupełnie dwa różne światy.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Wiecie, że właśnie zacząłem moją pierwszą pracę. Chciałbym Was wszystkich poprosić, byście jednak pamiętali, że dla was, nie jestem prawnikiem, tylko waszym kolegą. Nie przychodźcie do mnie z "tylko jednym małym pytankiem", ani po żadną poradę, bo wam jej nie udzielę. Od przyjaciół nie wziąłbym pieniędzy, a za darmo pracować nie zamierzam, bo zdobycie tego zawodu kosztowało mnie bardzo wiele czasu, wyrzeczeń i środków. Krótko mówiąc, potrzebny wam prawnik? To sobie go poszukajcie. Ale do mnie nie przychodźcie...
    A zakazał innym udzielania porad lub oświadczył, że tylko on może to robić? No właśnie.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Piękny tekst! I symptomy ostrzegawcze też celne.
    Dla wielu ludzi wydaje mi się, że fotograf to nie zawód, tylko ktoś kto umie trochę lepiej niż oni cykac fotki i tyle. Bo przecież cóż to jest, młodzi mają też aparat i robili zdjęcia na imprezach, żadna sztuka

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

I znów mam gotowe podsumowanie http://glebsky.pl/jutro-bede-operowa...zia-mam-kupic/

I powiem Wam jeszcze jeden przykład... Mam kolegę, który jest prawnikiem. Nawiasem mówiąc, robiłem mu zdjęcia na ślubie. Gdy uzyskał dyplom (czy co to tam się dostaje), zrobił z tej okazji imprezę, na którą zaprosił wszystkich przyjaciół. Też na niej byłem... W pewnym momencie (zanim jeszcze wszyscy byli pijani), wstał i ogłosił co następuje:

Piękne i treściwe przemówienie. Parę osób nawet próbowało się obrazić, ale widząc, że większość zrozumiała przekaz, odpuścili. To jest ten "drugi koniec kija", o którym wypadałoby choć wspomnieć. I nie można porównywać do tego, dzielenia się jabłkami ze swojego sadu, bo to zupełnie dwa różne światy.
    Znakomicie ująłeś to blogu! Szacun!

Dokładnie w to wszystko co pisałem wcześniej wpisała się niedawno dziewczyna z pięknym opisem pod zdjęciem próbującym uzasadnić swój brak umiejętności w obsłudze aparatu foto. Jak można się domyślać na IG ma w opisie "Artista"

Ilu z Was chciałoby, aby ta Pani wykonała za darmo sesje zdjęciową Wam , czy Waszym bliskim? Zdjęcia byłyby oczywiście pełne artyzmu oraz "w nostalgicznym klimacie" i wykonane przez "artystkę".

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	portr nie1.PNG
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	1 021,7 KB
ID:	12751

Nazwa:	portr nie2.PNG
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	523,7 KB
ID:	12752
    Ostatnio edytowane przez candar ; 16-05-2023 o 20:45
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Tak, bardzo "nostalgiczne". Wywołuje nostalgię za "normalną", nieartystyczną fotografią.
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Tak więc próg wejścia smartfonowych "fotoglafów" jest praktycznie zerowy , podobnie jak ich pojęcie o ekspozycji i naświetleniu kadru (te osoby korzystają przeważnie z aplikacji Picsart AI Photo Editor, Video i to jest ich wiedza). Warto dopytać wcześniej czym ktoś "robi" zdjęcia
    No ale to jest właśnie odpowiedź. "Próg wejścia" - obecnie jest on w tej branży bardzo niski. Nawet kupienie zawodowego sprzętu to nie jest jakiś wielki wydatek. Dodatkowo nie potrzeba żadnych wielkich umiejętności ani kończenia niewiadomo ilu szkół. Mało tego, często definiowane zawodowca następuje przez sprzęt więc wystarczy że kupisz używane body z długą rurą i już jesteś "pro".......

Ale zachowajmy jakiś umiar w tych porównaniach. Odpowiedzialność związana z wykonywaniem pewnych zawodów jest nieporównywalna z innymi dziedzinami życia, toteż ten "próg wejścia" w nie jest bardzo wysoki - i dobrze. Wyobrażasz sobie że porad lekarskich może udzielać każdy kto ma smartfona i umie w google ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Znakomicie ująłeś to blogu! Szacun!

Dokładnie w to wszystko co pisałem wcześniej wpisała się niedawno dziewczyna z pięknym opisem pod zdjęciem próbującym uzasadnić swój brak umiejętności w obsłudze aparatu foto. Jak można się domyślać na IG ma w opisie "Artista"

Ilu z Was chciałoby, aby ta Pani wykonała za darmo sesje zdjęciową Wam , czy Waszym bliskim? Zdjęcia byłyby oczywiście pełne artyzmu oraz "w nostalgicznym klimacie" i wykonane przez "artystkę".

Nazwa:	portr nie1.PNG
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	1 021,7 KB
ID:	12751

Nazwa:	portr nie2.PNG
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	523,7 KB
ID:	12752
    Gdzieś mi to mignęło na FB, nawet nie wchodziłem w komentarze, by zobaczyć co się tam dzieje

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów