Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
Fazowy to on w sumie jest, ale podejrzewam, że słabe efekty dawał wzorek przy bezlustrach to firma Canon wyłączyła zupełnie - ta firma tak ma, że decyduje za użytkownika.
Co do błysku modelującego też mnie to zawiodło. Myślę, że w wizjerze elektronicznym się nie sprawdza, bo chwilowo oślepia sensor i źle widać. Pozostaje w samej lampie zmienić działanie przycisku test, na wyzwalanie błysku modelującego.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Tak, przekonfigurowałem błysk modelujący, żeby był na obu przyciskach, ale działa i tak tylko ten z lampy.

Wspomaganie AF błyskiem lampy jest słabe i w wielu sytuacjach może dekoncentrować osoby w kadrze, przez co zdjęcie będzie mniej naturalne... Powrót do przeszłości... moja stara analogowa 300 tak robiła z wbudowaną lampą...

Swoją drogą, to dioda LED w aparacie ma chyba kiepskie umiejscowienie, bo odnoszę wrażenia, że obiektyw zasłania część światła.

No nic... Trzeba się przyzwyczaić i liczyć na choć odrobię światła oraz sprawność matrycy. Ciężko będzie robić zdjęcia w ciemności bez przedbłysku.