Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Przetestowałem ten tryb 400MPX. Z ręki zgodnie z przewidywaniem nie nadaje się zupełnie. Zasadniczo konieczny statyw i nieruchomy temat zdjęcia. Niestety efektem jest tylko JPG (chyba, że jest sposób na bezstratny tiff itd) bo RAW-ów nie zapisał mimo, że wcześniej miałem ustawione JPG+RAW. Liczba mignięć ramki w wizjerze to 9 co potwierdza razem z rozmiarem zdjęcia, że finalne zdjęcie składa się z dziewięciu klatek ułożonych prawdopodobnie w macierz 3x3. Przy przymknięciu RF 24-105 do 5.6 widać zwiększenie rozdzielczości co najmniej dwukrotne ale bez warunków laboratoryjnych nie jestem w stanie ocenić dokładnie. Plik JPG miał rozmiar około 75 megabajtów.
    Nie da się zrobić RAWów - to jest JPG only. Nawet nie ma opcji złożenia tego "póżniej" w DPP.
    Myślę, że Canonowi udało się pokazać najgorszą implementację Pixel-shif'a na rynku

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Myślę, że Canonowi udało się pokazać najgorszą implementację Pixel-shif'a na rynku

p,paw
    Dokładnie! Już lepszy byłby ten af do video, który nie szuka ostrosci gdy twarz znika z kadru.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Dokładnie! Już lepszy byłby ten af do video, który nie szuka ostrosci gdy twarz znika z kadru.
    Czy choćby dali możliwość ustawienia FPSów przy ES - na prawdę to chyba nie wymaga żadnej filozofii...

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Czy choćby dali możliwość ustawienia FPSów przy ES - na prawdę to chyba nie wymaga żadnej filozofii...

p,paw
    O tych fps'ach to b.dobry pomysł. Sam o tym myślałem chwilę temu. Nic to, będę musiał poszukac sposobu na przełączanie AF-MF z poziomu Ronina RS2

Uprawnienia umieszczania postów