Results 821 to 830 of 2954

Thread: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Threaded View

Pełne uzależnienie jan pawlak's Avatar

Default Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Quote Originally Posted by robertskc7 View Post
    Moje auto samo zmienia biegi. To znaczy, że mam skrzynię obliczeniową czy sterowaną przez AI? Stosowanie autokorekt w PS LR czy innych to też AI ?
    Pytam bo tych obliczeniowych fot od Ciebie widziałem dużo, a żadna nie zrobiła na mnie wrażenia. Mało tego tam gdzieś ostatnio sam pokazałeś że jednak fotki nie oblczeniowe z Sony lepsze od tych obliczeniowych z telefonu.

Pytanie na poważnie: Co się stanie jak komputer ( współczesny procesor )zacznie obliczać RAWA albo kila RAWów by wypluć obrazek, to też będzie taka AI i obliczniowa fotografia jak ta w smarfonie? Od lat są programy do auto hderów przecież i nikt nie mówił że to AI.
    Fotografia obliczeniowa : techniki cyfrowego rejestrowania i przetwarzania obrazu, które wykorzystują obliczenia cyfrowe zamiast procesów optycznych.
    AI : zdolność maszyn do wykazywania ludzkich umiejętności, takich jak rozumowanie, uczenie się, planowanie i kreatywność.

Czy możesz zadać swoje pytanie jeszcze raz ?

jp

PS
    Aktualnie zdjęcia z klasycznej fotografii cyfrowej mają lepszą jakość od zdjęć z fotografii obliczeniowej
    Ale gdy odejdziemy od emocji i talibatu sprzętowego to pytaniem jest czy na naszych normalnie wykonywanych zdjęciach i przy naszym normalnym sposobie ich prezentacji ta róznica jest jeszcze/ile widoczna.

Przy moim fotografowaniu (ulica, architektura, widoki) oglądanie na monitorze + TV 4k jakość techniczna jest porównywalna (przy zachowaniu pewnych zasad przy robieniu zdjęć)
    Pewno są jeszcze sytuacje zdjęciowe gdzie aparat jest niezastąpiony.
    Ale jak długo jeszcze
    Last edited by jan pawlak; 05-11-2022 at 10:11 AM.
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/