Pokaż wyniki od 421 do 430 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Aparaty foto a smartfony

Candar

Przez wiele dzisięcioleci fotogtafuję aparatem.
    Mam sprzęt z górnej półki dopasowany do moich potrzeb, moich sytuacji zdjęciowych,mam też swoje szczególne wymagania odnoście zdjęć.
    Mam wypracowaną/sprawdzoną całą "procedurę" okołozdjęciową (transport, fotografowanie, programowe przyciski na aparacie, postpoces, ...)

Pojawiła się nowa technologia, fotografia obliczeniowa.
    Chcę poznać co aktualny stan tej technologii "może", jak się to ma do tego co teraz oferuje technologia fotografii cyfrowej (aparaty). Zdecydowałem się na test terenowy, tam gdzie wyjeżdżałem z aparatam/obiektywami pojadę tylko ze smartfonem
    Sporo mi jeszcze brakuje bym sie czuł pewnie zarówno w wyborze sposobu/trybu fotografowania smartfoto jak i obsługi smartaparatu, nie do końca wiem co pewne pojawiające się ikony znaczą, jakim programiem trybem najlepiej forografować w konkretnej sytuacji zdjęciowej it. Ale się naumiem.

Znam/wiem juz w jakich sytuacjach/obszarach smartfoto ma jeszcze dużo do nadrobienia by być porównywalne z aparatami ale wiem już gdzie, w jakich sytuacjach zdjęciowych w jakich obszarach technologia cyfrowa (aparaty) jest jak dinozaur w salonie samochodowym.

Dla mnie ważne jest czy widzę różnicę pomiędzy zdjęciami z aparatu w smartaparatu na TV 4k z róznych sytuacji zdjeciowych, jak dużą i czy akceptowalną. To rozum
    Emocje to inna sprawa.

Masz smartona, spróbuj wjeść w ten świat zamiast "w ciemno" krytykować, cytować wypowiedzi może i prawdziwe ale też może z przed roku lub wiecej lat a ta technologia sie teraz gwałtowijie rozwija
    Ustal swoje kryterium, porównaj ze swoim sprzętem.
    Chętnie o tym poczytam, czegoś się dowiem

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-08-2022 o 11:39
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów