Pokaż wyniki od 1 do 10 z 191

Wątek: Canon RF 50mm F1.8 STM

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon RF 50mm F1.8 STM

Jak zauważyłeś są dwie wersje Sigmy - stara z tego co pamietam z oznaczeniem EX i nowsza z serii ART.
    Dzieli je kilka może nawet kilkanaście lat różnicy i ta droższa z nowszej serii Art z pewnością optycznie jest dużo lepsza.
    Na dziś jeśli chcesz jasne 50 od Sigmy dla mnie sens ma tylko ART.

Co do RF 50 F1.2 jeśli chcesz wypróbować to obiektyw ten można u niektórych sprzedawców wypożyczyć albo od czasu do czasu w różnych częściach kraju są organizowane targi fotograficzne gdzie również nic nie stoi na przeszkodzie by zapiać taki obiektyw i zrobić nim kilka zdjęć zupełnie bezkosztowo.
    Jeśli chodzi o tańszą konstrukcje EF 50 tego się już nowego nie kupi chyba, jak gdzieś znajdziesz używane to może komis pozwoli podpiąć i kilka próbnych zrobić, a może jakiś forumowicz ma i się z nim można na wspólne foty umówić i wtedy sobie sprawdzić…

Ja właśnie w ten sposób (umawiając się na wspólne foty) kiedyś sprawdziłem sobie ef 50 F1.4 - kopia była nieszczególna, a i tak na R przez adapter jak to określił właściciel dostała nowe życie. Niemniej mnie nie urzekła na tyle by sobie sprawić…
    Ostatnio edytowane przez robcio ; 06-02-2022 o 22:19

Uprawnienia umieszczania postów