Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Minimalny czas naśw. ustaw manualny i jakiś podaj, a nie automatyczny -> to jest jakaś nowa inteligentna opcja w R6 i da się to zmienić na manualny i podać konkretny

Podam Ci moje ustawienia dla obiektywu 35 mm
    Czułość ISO - Auto
    Zakres ISO 100-25600
    Autom.zakres 100-6400
    Min. czas naśw. 1/60

I to działa wtedy jak opisywałem kilka postów wyżej: Ty ustawiasz przysłonę jaką chcesz, aparat ustawia Iso w zakresie autom. zakres i czas nie dłuższy niż Min. czas naśw. Jeśli dojedzie do górnej bandy z ISO zacznie przekraczać granice czasu... Ale z dużym prawdopodobieństwem jak się zmienią warunki na trudne nie zrobi takiego cyrku jak 1/8 iso 160...
    Będę jeszcze trenował zmieniał ustawienia, po wejściu do pomieszczenia na oko było widać,
    że tam ISO to min 1600, a nawet 3200 by się przydało
    skoro on wybrał tyle co napisałem, to cyknąłem - zdjęcie poruszone,
    Przestawiłem ISO żeby skrócić czas, zrobiłem drugie, nic się nie stało.
    Ale próba mnie zaskoczyła na minus, cały czas wychodzę z założenia, że ja coś źle robię a nie aparat.
    Może dojdę co, a może się nie uda. To nie analog, widzę efekt to powtarzam.
    Ja nie bardzo rozumiem co to jest minimalny czas, czy jak wybiorę 1/60, to aparat nie zrobi na dłuższych czasach czyli np na 1/30, czy na krótszych czyli 1/125? Taki jestem zacofany.

Po ustawieniu w menu minimalny czas 1/60, mierzę aparatem warunki jakie on widzi - czas 1/25, jak skieruję aparat na lampę jest czas 1/125, czyli mogą być czasy dłuższe i czasy krótsze, więc co oznacza minimalny - nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 29-09-2021 o 21:55

Uprawnienia umieszczania postów