Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Pezet85

Domyślnie Odp: Filtry polaryzacyjne

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    optycznie to jest niezly filtr, a do obiektywu 50mm nie trzeba kupowac nic wiecej. one sa troche upierdliwe w obracaniu, ale umowmy sie, ze za ta cene lepszego nie znajdziesz, a pozytek z polaryzacji bedzie niemaly. ja bym wzial
    A są jakieś których nie trzeba obracać? Powiem szczerze że nigdy nie używałem filtrów i teraz pytanie czy dużo jest zabawy z tym obracaniem filtra?

Ps, tak właśnie czytam i podobno dużo trudniej jest ustawić poprawnie filtr na bezlustrach, czy ktoś to może potwierdzić?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 31-05-2021 o 17:04

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Filtry polaryzacyjne

Cytat Zamieszczone przez Pezet85 Zobacz posta
    Ps, tak właśnie czytam i podobno dużo trudniej jest ustawić poprawnie filtr na bezlustrach, czy ktoś to może potwierdzić?
    Trudniej, nie trudniej. Jak ktoś nie ogarnia mechaniki to może i trudniej. Na filtrze powinien być taki magiczny trójkącik, który powinien być skierowany w stronę słońca, by efekt był najlepszy. Pamiętaj też, że nie zawsze efekt będzie super, szczególnie jak słońce będziesz miał bezpośrednio za sobą lub przed Tobą, ale ogólnie jak dla mnie to nad morze lub w góry polar "must have".

Uprawnienia umieszczania postów