Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    .

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Na miałem front focus na c50 1.4 i 85 1.8 ma r

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    50/1.4 to bardzo fajne szkło. Przerobiłem kilka sztuk. Używałem przez wiele lat. Mam jednak wrażenie, że przy systemie R nie wykorzystujemy pełnego potencjału. To szło ma wolny Af szczególnie przy pracy ciągłej i przeostrzaniu. Mówiąc dosadnie eyeAF w trybie ciągłym nie wyrabia. Możesz zostawić, bo możliwości i obrazek są w porządku, ale można też wymienić z niewielką dopłatą do rf50/1.8.
    Tamron 35/1.4 będzie dobrze chodził. Osobiście wolałbym jednak kupić używaną Sigmę art za 2k zł.
    Ogólnie efy chodzą bez problemu przez adapter. To tylko przeniesienie styków.
    Piszę przez pryzmat używania R:
    Powiem szczerze, że też mam taką obserwację, że przy ostrzeniu na oku lepiej zostawić AF w trybie ONE SHOT niż SERVO przy szkłach EF. Nie jest to może jakoś szczególnie uciążliwe, ale jednak da się zauważyć różnice, przy czym nie mam pewności czy to kwestia szkieł EF czy tego, że AF po prostu ciągle pracuje.

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Na miałem front focus na c50 1.4 i 85 1.8 ma r
    Generalnie na serii R problemów FF/BF nie powinno być z uwago na rodzaj AF, no chyba, że szkło uszkodzone na maksa.

Uprawnienia umieszczania postów