Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Teleobiektyw do krajobrazu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Teleobiektyw do krajobrazu

Cytat Zamieszczone przez bruder Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na ten moment jestem zdecydowany na 70-300L. Wcześniej nie słyszałem o tym obiektywie więc cieszę się, że zapytałem.

Czy aby aparat z tym obiektywem był stabilny na statywie muszę dokupić mocowanie do obiektywu? Widzę, że ma miejsce na montaż tego uchwytu ale nie ma go w zestawie. Czy są jakieś tańsze, dobre zamienniki czy tylko oryginał canona wchodzi w grę?
    Będziesz zadowolony, mało popularny ale świetny obiektyw

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Bardzo dobra decyzja Dodam, że jest to bardzo kompaktowy obiektyw co bardzo ułatwia przenoszenie body z przypiętym szkłem (plecak, torba).

Uchwyt polepsza wyważenie zestawu przy ogniskowej 300mm. Polecam zakup chińskiego zamiennika wyglądającego dokładnie jak oryginał. Odradzam zakup pomysłów chińskich projektantów. Zakup oryginału to raczej lekka przesada. Cena jest nieracjonalna.
    Poleciłbyś jakiś zamiennik ?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Poleciłbyś jakiś zamiennik ?
    Nie sposób ocenić jakości ale z wyglądu to ma być taki typ:
    https://www.aliexpress.com/item/1005...archweb201603_
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Prawdę mówiąc przed zakupem myślałem, że 300 na pełnej klatce daje większe powiększenie niż daje Tym bardziej dzięki, że mnie namówiliście na 70-300 zamiast 200. Nie miałem jeszcze czasu żeby wyjść w teren z tym obiektywem ale po pierwszych testach w domu jestem bardzo zadowolony.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Nie sposób ocenić jakości ale z wyglądu to ma być taki typ:
    https://www.aliexpress.com/item/1005...archweb201603_
    Zamówiłem dokładnie ten uchwyt. Nie mam porównania z oryginałem ale wydaje się całkiem solidny. Wydaje mi się, że powinno być trochę mniej luzu między uchwytem a obiektywem bo przekręca się bardzo swobodnie. Być może tak ma być. Zawsze można wymienić filc, który jest od środka na troszkę grubszy i będzie ciaśniej. Bolec zamykający pierścień wydaje się najsłabszym punktem uchwytu. To bolec na sprężynie. Można go zablokować jak jest wysunięty poprzez przekręcenie nakrętki. Na ten moment dobrze trzyma zapięcie gdy obiektyw jest w środku. Po prostu mam wrażenie, że tylko to może z czasem się zepsuć.

Jeszcze raz dzięki! Mam nadzieję, że w terenie odczucia będą równie dobre

Uprawnienia umieszczania postów