112 najlepsze. Drugi set słabszy. Działaj dalej.
Mam wrażenie, że po 110 dwa ostatnie posty to jakiś regres. Toteż zgadzam się z sugestią kolegi @aptur.
w 116 nie wiem dlaczego tło jest na podłodze takie pognieciony natomiast istotnie najbardziej z tego posta do mnie przemawia.
Ostatnio edytowane przez robcio ; 22-11-2020 o 21:37
Tło to moja nie uwaga... po prostu nie zwróciłem na to uwagi.
Z tym regresem to tak na poważnie? Rzeczywiście słabe są te zdjęcia?
Pierwszy set to koleżanka szwagierki, pierwszy raz przed obiektywem, drugi set to już szwagierka trochę bardziej "doświadczona" ale zawsze coś...
To była też moja pierwsza sesja z użyciem takiego tła... tzreba cisnąć naprzód.
Dzięki za opinie.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 22-11-2020 o 21:54
114-116 mina modelki mówi: "streszczaj się mam już dość. Czuję się jak bym była tu za karę."
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Słusznie uważasz, że 116 najlepsze.
Moje odczucia:
- jest ogromna nierównowaga między lewą i prawą częścią zdjęcia: lewa bardzo słaba, prawa atrakcyjna;
- część prawa: lekko znudzona, piękna, elegancka kobieta. Dla mnie super.
- część lewa: szwagierka ma nieprzesadnie szczupłe nogi, wyeksponowałeś ten fakt nie wiadomo po co, skarpety zakolanówki dowodzą jedynie, że w studio nie jest za ciepło, nie pasują do tego co ma zarzucone na ramiona. Lewa dłoń umieszczona w trochę dwuznacznej pozycji - nie przystoi.
Nie pomogłem ale dobrze żebyś wiedział co widzą inni.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
117. Jak dla mnie za ciasne kadrowanie (od góry obciąłeś części włosów z czubka głowy)