Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Wątek: [recenzja] SIGMA 85/1.4 A DG DN

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: [recenzja] SIGMA 85/1.4 A DG DN

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do przyszłości to ostatnie dane o sprzedaży (2019) pokazują, że Canon ma tak silną pozycję rynkową że ciężko sobie wymyślić kataklizm który miałby to jakoś radykalnie zmienić. Przy ich obecnej ofensywie będzie to jeszcze trudniejsze.
    Canon ma ogromny potencjał techniczny i jakościowy co dziś ma niewielkie znaczenie. Decydują wyłącznie emocje, marketing, media, influencerzy = woda z mózgu.
    Tutaj Canon leży. Jest nieporadny jak Nikon. Można go opluć na różne sposoby, shejtować a on coś tam wyjaśnia, bełkotliwie powołując się na pomiary, badania i co tam jeszcze. Kampania hejtu pod hasłem "overheating" pokazała siłę tego "potentata".
    Na forum Canona strach się wychylić z jakąś pozytywną opinią o tym sprzęcie.
    Nikon 2 lata, Canon 4 i po temacie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Canon ma ogromny potencjał techniczny i jakościowy co dziś ma niewielkie znaczenie. Decydują wyłącznie emocje, marketing, media, influencerzy = woda z mózgu.
    Tutaj Canon leży. Jest nieporadny jak Nikon. Można go opluć na różne sposoby, shejtować a on coś tam wyjaśnia, bełkotliwie powołując się na pomiary, badania i co tam jeszcze. Kampania hejtu pod hasłem "overheating" pokazała siłę tego "potentata".
    To niestety ma duże prawdopodobieństwo, nie rozumiem strategii produktowej/marketingowej Canona

Canon zrobił bardzo, bardzo dobry aparat foto R5, ale po co na siłę wepchnął i agresywnie reklamował go jako objawienie 8k ?
    I teraz co z prestiżem u aktualnych i ewentualnych użytkowników Canona ?

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Canon ma ogromny potencjał techniczny i jakościowy co dziś ma niewielkie znaczenie.
    Nie wiem co tak na prawdę jest decydujące ale tzw. myślący użytkownicy jakoś nie poddali się tej fali hejtu. Gdyby było jak piszesz to po fali, która miała miejsce w ostatnich latach Canon by miał teraz sprzedaż 10%.
    To po prostu w tej branży nie działa tak prosto. Do tego dochodzi niesamowicie ważna kwestia jak posiadane systemowe szkła. Nie wiem czy nie najistotniejsza. Dzięki temu jest możliwa w miarę bezbolesna przesiadka na ML do tego z przekonaniem o potencjalnych możliwościach systemu prezentowanych przez firmę w ostatnich premierach.

BW: kampania hejtu "overheating" - piszesz - to dlaczego nadal ciężko kupić R5? - przecież skoro tak shejtowany to powinni go rozdawać w promocji ... coś tu się nie trzyma kupy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-10-2020 o 16:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

zgadzam się w pelni - pod hasłem planowane premiery obiektywow canona na 2021 na znanym zagranicznym portalu też wzbudził się hejt, cytuję - "ciężkie i drogie" - fakt tanio pewnie nie będzie ale co teraz jest tanie - trzeba się oswoić z faktem że wysoką jakośc obrazka dadzą elki tak było i tak będzie - "nadal mało natywnych" - tu jestem zdumiony ile tych szkieł ludzie potrzebują (widzę takich co potrzebują jedno 24-105/4 i po zawodach, a tworzą jakieś karkołomne układanki) - kolejny post - "strategia canona to samobójstwo" - jestem zdumiony bo canon w końcu pokazał coś bezkompromisowego na co miałbym ochotę.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-10-2020 o 17:59

Uprawnienia umieszczania postów