Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    @sven - z całym szacunkiem do Ciebie!

Serio chwalisz się wykonaniem 1100 zdjęć DSLR-em 1dx mk III z OVF i porównujesz ten ogromny Battery Pack LP-E19 z DSLRa 1dx mk III o pojemności 2750 mAh do małej baterii LP-E6NH o pojemności 2130 mAh w bezlustrze R5 , gdzie EVF wyssie ją błyskawicznie (wg. producenta 320 zdjęć z włączonym wizjerem) ????
    Liczyłem na Twoją inteligencję, ale się zawiodłem. Przecież nie porównuję tych dwóch aku, tylko pokazuję jak pomiar wg CIPA ma się do realnego fotografowania. Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Liczyłem na Twoją inteligencję, ale się zawiodłem. Przecież nie porównuję tych dwóch aku, tylko pokazuję jak pomiar wg CIPA ma się do realnego fotografowania. Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi.
    No tak, ale może jednak bez inwektyw ? Trochę nie przystoi.

Zacytuję Twoją odpowiedź na mój wpis o tym, że: wydajność nowej baterii LP-E6NH w R5 wynosi 490 zdjęć / 320 z wizjerem

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Twoja troska o użytkowników Canona jest już przysłowiowa. Ale nie martw się, te dane wyliczane są według standardów CIPA. Baterie spokojnie wytrzymają 1500 zdjęć. Wiaderko może zostać w domu. Swoją drogą będziesz miał spaprany weekend. Zamiast wyjść na spacer będziesz przeszukiwał internet szukając czegoś do czego będziesz mógł się na forum przyczepić :-)

Przy 14 kl./s w 1dx mk III to można i 100.000 zdjęć naklepać na jednej baterii Twój film: https://www.youtube.com/watch?v=klro...t=774s#t=7m03s

Nie zmienia to faktu, że testy CIPA odnoszą się do realnego użytkowania aparatu i o takim tu piszemy. A dokładniej to wątek dotyczy Canona R5 w codziennym użytkowaniu.

Miłego dnia życzę !
    Ostatnio edytowane przez candar ; 10-07-2020 o 09:07
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów