Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Lustro dla amatora

Mieszany widok

Miasto
    Krosno

Domyślnie Odp: Lustro dla amatora

Trochę czasu minęło od mojego ostatniego wpisu ale chcę się pochwalić na jaki aparat ostatecznie się zdecydowałem. Wybrałem Nikona D7100 + obiektyw Nikkor AF 1.8 i jestem zachwycony, sprzęt kupiłem używany w bardzo dobrym stanie z całym zestawem oprócz kita i z niskim przebiegiem za rozsądne pieniądze. Główną przyczyną zrezygnowania z Canona 70D/750D był brak wbudowanego silniczka AF w Body, większy szum ISO no i Nikon jakoś tak bardziej mi się podoba wizualnie :P. Pewnie gdybym wybrał Canona również był bym zadowolony bo przesiadka z Sony RX100III na lustro z APS-C jest widocznym jakościowym skokiem, widzę ogromną różnicę w jakości i szczegółowości zdjęć której się kompletnie nie spodziewałem, wiedziałem, że będzie lepiej ale nie, że aż tak . Cieszę się jak małe dziecko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez AT4P Zobacz posta
    Główną przyczyną zrezygnowania z Canona 70D/750D był brak wbudowanego silniczka AF w Body
    ty tak powaznie?

w Canonie EF nigdy nie bylo silnikow w body. zawsze w obiektywie. bo tez nie ma obiektywow, ktore by czegos takiego wymagaly, jak w Nikonie

Cieszę się jak małe dziecko
    i to najwazniejsze D7100 bardzo fajny korpus, wiec duzo milej zabawy i korzystnego swiatla tylko zycze!
    www albo tez flickr

Główną przyczyną zrezygnowania z Canona 70D/750D był brak wbudowanego silniczka AF w Body [..]
    Dla mnie była to jedna z głównych przyczyn wyboru systemu C zamiast N

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Główną przyczyną zrezygnowania z Canona 70D/750D był brak wbudowanego silniczka AF w Body
    Normalnie nie wierzę w to, co czytam! Przecież nawet Nikoniarze mają od dawna dość śrubokrętu a nowe obiektywy już z tego nie korzystają, gdyż mają wbudowany silnik AF.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów