Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: 70-200 f/2.8 Jaki wybrać Canon, Sigma ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 70-200 f/2.8 Jaki wybrać Canon, Sigma ?

Cytat Zamieszczone przez ilona Zobacz posta
    Może chodziło o duże, plenerowe "telewizyjne" koncerty, gdzie jest mnóstwo mocnego oświetlenia, może wtedy czas 1/600 się sprawdza.
    Ale to nie ma znaczenia. Przy fotografowaniu z ręki, bez względu na czas ekspozycji, stabilizacja zawsze powinna być włączona.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Ale to nie ma znaczenia. Przy fotografowaniu z ręki, bez względu na czas ekspozycji, stabilizacja zawsze powinna być włączona.
    A to dlaczego ? Będą widoczne różnice na zdjęciu 1/600 IS On i IS Off ?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    A to dlaczego ? Będą widoczne różnice na zdjęciu 1/600 IS On i IS Off ?
    Bo przy 1/600 da się zdjęcie poruszyć. Im dłuższa ogniskowa, tym bardziej to widać. Bez IS, na 100% cropie będzie widać lekkie mydełko, ale dla większości jakość będzie wystarczająco akceptowalna. Jednak z włączonym IS będzie zauważalnie ostrzej. Skoro może być lepiej, mamy IS, to dlaczego z tego nie korzystać? Jeśli nie robię ze statywu, to IS nie wyłączam nigdy.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Bo przy 1/600 da się zdjęcie poruszyć. Im dłuższa ogniskowa, tym bardziej to widać. Bez IS, na 100% cropie będzie widać lekkie mydełko, ale dla większości jakość będzie wystarczająco akceptowalna. Jednak z włączonym IS będzie zauważalnie ostrzej. Skoro może być lepiej, mamy IS, to dlaczego z tego nie korzystać? Jeśli nie robię ze statywu, to IS nie wyłączam nigdy.
    Nie będzie widać różnicy przy takich czasach. Można używać stabilizacji jak ci się ręce trzęsą ale dla "normalnego" użytkownika używanie stabilizacji przy takim czasie i ogniskowej powiedzmy 200mm jest niepotrzebne.

Uprawnienia umieszczania postów