Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 91

Wątek: 70-200 f/2.8 Jaki wybrać Canon, Sigma ?

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: 70-200 f/2.8 Jaki wybrać Canon, Sigma ?

wlasnie na przykladzie tych linkow wysmarowalem poprzedniego posta... 85 zrobisz cos na noznej tak samo jak i maluchem przejedziesz Monze, do hali to dla mnie tez srednie rozwiazanie (po za swiatlem), mialem sigme chyba ponad rok, do sportu nie polecam

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    wlasnie na przykladzie tych linkow wysmarowalem poprzedniego posta... 85 zrobisz cos na noznej tak samo jak i maluchem przejedziesz Monze, do hali to dla mnie tez srednie rozwiazanie (po za swiatlem), mialem sigme chyba ponad rok, do sportu nie polecam
    Nie polecam, czy kompletnie Sigma się nie nadaje? Za 3500zł z IS jestem świadomy ograniczeń tego obiektywu. Tyle kosztuje Canon 70-200 f/2,8 bez IS na Allegro, który był użytkowany przez 3 lata.
    Co do piłki nożnej, to mam kilkanaście strzałów na ogniskowej około 85mm i nie ma co rozwijać tego tematu. Np 81mm:
    Interesują mnie raczej opinie o wymienionych obiektywach:
    - Canon 70-200 f/2,8 L USM,
    - Canon 200 f/2,8 L II USM,
    - Sigma 70-200 f/2,8 APO EX DG OS HSM.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 01-12-2013 o 10:25

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

Kolego sprawa jet prosta, 200/2.8 najlepszy obrazek, zdecydowanie najszybszy AF. 70-200L wolniejszy AF ale większa użyteczność (zoom). Sigmy wcale nie brałbym pod uwagę. Miałem obie eLki i znam te szkła dość dobrze. Obrazek do Twoich zastosowań z obu bardzo użyteczny, tylko pytanie czy chcesz stałkę czy zooma.

Cytat Zamieszczone przez Przemasl1985 Zobacz posta
    Obrazek do Twoich zastosowań z obu bardzo użyteczny, tylko pytanie czy chcesz stałkę czy zooma.
    Powiem szczerze, że zamówiłem miesiąc temu Canona 200 f/2,8 w RTV Euro AGD za 2 999zł. I cierpliwie czekałem na realizację 3 tygodnie, po których otrzymałem wiadomość, że czas realizacji uległ wydłużeniu. Nie podali o ile. Za taką cenę można sprzedawać bez pokrycia przez 3 miesiące. Kupiłem już równo rok temu stałkę 85 f/1,8 USM w Merlin.pl, której nie mieli na stanie. Ale przyznali się po 5 dniach i przeprosili.

Co do Canona 70-200 f/2,8 L USM to wszystko jest jasne. Jakość i uniwersalność tego szkła jest najlepsza. Tylko ta cena mnie przeraża.

W kwocie 4 500zł mam 2 sałki 85 i 200mm.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

tylko wlasciwie to czego ty chcesz?
    bo generalnie najlepiej widze jakby wszyscy przyklasnli sigmie
    bo tanio
    to kup i sie nia ciesz najwyzej pozniej zmienisz
    zreszta te zdjecia 85 nie powalaja ,50 1.4 canona tez takie zrobisz a juz najtaniej to bedzie 50 1.8-jak dobrze poszukasz w necie to tez znjadziesz cud-miod-malina zdjecia sportowe zrobione 50 1.8
    i juz zupelnie masz po taniosci

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    tylko wlasciwie to czego ty chcesz?
    bo generalnie najlepiej widze jakby wszyscy przyklasnli sigmie
    bo tanio
    to kup i sie nia ciesz najwyzej pozniej zmienisz
    zreszta te zdjecia 85 nie powalaja ,50 1.4 canona tez takie zrobisz a juz najtaniej to bedzie 50 1.8-jak dobrze poszukasz w necie to tez znjadziesz cud-miod-malina zdjecia sportowe zrobione 50 1.8
    i juz zupelnie masz po taniosci
    Nie kumasz bazy. Nie o cenę tu chodzi. Tylko jakość obrazka i funkcjonalność.
    Canona 50 f/1,8 sprzedałem i nie kupię nic o takiej ogniskowej. 85mm jest dobre do portretu i w żużlu też się sprawdzi. Ale z tego co piszesz to Ty na torze nigdy nie byłeś. Może na trybunach.
    A jak będę chciał tanio to na tym forum kupię za 3 100zł stałkę 200 i 85mm .

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

podobne zdjęcia do tego z boiska c85 1.8 robiłem tamronem 18-270, jak znajdę to wrzucę
    widać było piłkarza piłkę i trawę
    tez dało rade
    jest tani,funkcjonalny
    dla amatora w sam raz

Kolejny uroczy post. Szkoda, że nie na temat.

Uzależniony Awatar RTSiak

ale taka prawda, jesli dla ciebie to co wrzuciles wczesniej jest wystarczajacym efektem to mozesz kupic i ta sigme albo w ogole jeszcze cos innego i nie zawracac sobie glowy C200 czy C70-200... tylko nie wiem czy sigme na stojaka bez monopodu przez caly mecz bedzie ci przyjemnie trzymac...

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    ale taka prawda, jesli dla ciebie to co wrzuciles wczesniej jest wystarczajacym efektem to mozesz kupic i ta sigme albo w ogole jeszcze cos innego i nie zawracac sobie glowy C200 czy C70-200... tylko nie wiem czy sigme na stojaka bez monopodu przez caly mecz bedzie ci przyjemnie trzymac...
    Nikt nie robi na meczu zdjęć na stojaka. A z monopodem nie mam kłopotu, bo teraz na rugby też robiłem sobie z monopodem. Jak miałem taki kaprys.

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów