Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

być może w sony take rozwiązania są konieczne ze wględu na legendarne już menu w aparatach tej firmy - znaczy legendarnie zawikłane
    z pewnoscia tak chwilowosc bdzie się sprawdzać np na powiekszeniu tu pełna zgoda, lub nawet na przełączeniu A - S ale na braketingu tego nie widzę - nie robię bracketingu z ręki
    w podobny sposob uzywam przycisku podlądu ostrości (ale nie do podglądu ostrości)
    ergonomia nie polega na tym żeby aparat był mały - mały to nie znaczy ergonomiczny - znowu naciągasz rzeczywistość do z góry załozonej tezy
    no popatrz jak podobnie ja codziennie rano budzę się z canonem w torbie i nic się nie zmienia, mam nadzieję że za jakiś czas będzie to inny model canona jak złota rybka pozwoli

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    być może w sony take rozwiązania są konieczne ze wględu na legendarne już menu w aparatach tej firmy - znaczy legendarnie zawikłane
    z pewnoscia tak chwilowosc bdzie się sprawdzać np na powiekszeniu tu pełna zgoda, lub nawet na przełączeniu A - S ale na braketingu tego nie widzę - nie robię bracketingu z ręki
    w podobny sposob uzywam przycisku podlądu ostrości (ale nie do podglądu ostrości)
    ergonomia nie polega na tym żeby aparat był mały - mały to nie znaczy ergonomiczny - znowu naciągasz rzeczywistość do z góry załozonej tezy
    no popatrz jak podobnie ja codziennie rano budzę się z canonem w torbie i nic się nie zmienia, mam nadzieję że za jakiś czas będzie to inny model canona jak złota rybka pozwoli
    Być może zmienisz zdanie jak/gdy zaczniesz używać.
    Może w R5 ?

U mnie przejście "chwilowe" (#174):
    -> 2
    na bracketing to wtedy gdy w wizjerze histogram znacznie poza zakresem.
    Niekoniecznie dla HDR a częściej dla możliwości późniejszego wyboru w kompie lepiej naświetlonego kadru (do celów obróbki)
    -> 3
    sprawdzenie głębi ostrości gdy trzeba

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 27-02-2020 o 08:55
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Być może zmienisz zdanie jak/gdy zaczniesz używać.
    Może w R5 ?
    a jaka jest różnica w robieniu bracketingu z ręki w 6D czy R5 czy 80D czy w jeszcze czymś innym np w analogowym eosie 3 bo ja nie widzę związku z korpusem - jeśli zdjęcia nie będą łączone z założenia, a musisz robić bracketing to oznacza ze nie jesteś w stanie ocenić ekspozycji (przy histogramie w wizjerze to już zupełnie nie rozumiem) albo aparat źle naświetla - oczywiście takie rozwiązanie problemu (bracketing) jest akceptowalne ale nie robiłbym z tego zalety to raczej obejście jakiegoś problemu sprzętu lub użytkownika sprzętu

przy legendarnym DR sony braketing z ręki żeby wybrać ekspozycję? - a tyle się naczytałem o legendarnym DR sony - musicie uspójnić te zeznania - oczywiście każdy foci jak lubi lub jak uważa że jest dobrze ale wszystko ma jakieś granice - a ja głupi myślałem że jak kupię sony to będzie można zapomnieć o bracketingu

tak czy inaczej bracketingu z ręki nie planuję - nie mam takich potrzeb

Uprawnienia umieszczania postów