Strona 172 z 274 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 2734

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    No to żeby było merytorycznie potwierdź swoje wypowiedzi o "wybitnym" af-ie w Twoim canonie
    A tak w kontekście zmiany forum to czy to nie Ty czasami pojawiasz się na nikoniarzach ze swoimi wyprawami krzyżowymi, nawracając na "jedyną słuszną wiarę" ?
    Ale to Ty miałeś coś merytorycznego dodać. Przeczytaj jak się nazywa ten wątek, albo spakuj swoją A9II do plecaczka i przenieś się na forum Sony, tam sobie możesz powzdychać jaki masz za.....bisty af.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 30-01-2020 o 01:08

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Bardzo proszę zakończyć te wojenki systemowe. To nie ten temat.

Tu jeszcze ciekawe rumorsy o szkłach:
    RF100-500
    https://www.canonrumors.com/is-an-rf...n-the-way-cr2/ i zapewne kicie do R:
    RF24-105
    https://www.canonrumors.com/canon-rf...a-second-lens/
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-01-2020 o 01:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie z jakąś tanią Rką w zestawie zmieści się w 5 tyś PLN

Tak tylko odpiszę, zapytany.
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Zwykle z Tobą nie pisuję, z powodów, które doskonale znasz, ale tym razem poproszę o przykład. Nie wszystko, czyli co konkretnie któryś z konkurentów oferuje więcej?
    Jeśli mowa o flagowcu to oprócz fps, gdzie minimalnie wygrywa Canon istotne jest wysokie ISO. No to zerknijmy na ISO 1D mk3 z roku 2020 i D5 z roku 2016. W Canonie do 800 tys, w Nikonie do 3 mln. Bzdurne toto i nieprzydatne, no ale mogę podać głupi argument w dyskusji. Natomiast zapewne nie mogę w dyskusji podać wiele ważniejszego DR w body dla ludu - semipro i amatorskich, bo tego nie ma w specyfikacji aparatów. Porównujemy tak w ogóle stare body Nikona z body Canona, którego jeszcze nawet nie ma na rynku.
    No to popatrzmy na to co jest i na "równolatki" czyli 1D mk2 i Nikon D5. Ilość punktów AF - w Nikonie 153 w tym 99 krzyżowych, połozone szerzej, w Canonie punktów 61, tylko 41 krzyżowych, położone wężej. Wysokie ISO - w Canonie zdecydowanie niżej.
    Nie widzisz bezsensu takich przepychanek? Canon wygrywa wielkością systemu. Natomiast sądzić, że w każdym z parametrów Canon jest lepszy od jakiegokolwiek aparatu konkurenta jest niepoważne.
    ... 1dx mk III .....Ten aparat rozjechał wszystko co jest na rynku.
    Różnice między C i N nie są wielkie, pisanie o rozjechaniu jest mocno na wyrost, nie znamy specyfikacji Nikona D6.
    Cytat Zamieszczone przez tmielcarz Zobacz posta
    A nie ma przypadkiem 16fps przez wizjer i 20fps przez LiveView, gdzie LV do repo to raczej średnio jest wygodne, więc użyteczne jest 16fps?
    Ma, napisałem że flagowy Canon ma więcej niż Nikon. Zawsze miał te 1-2 fps więcej.

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Ale to Ty miałeś coś merytorycznego dodać. Przeczytaj jak się nazywa ten wątek, albo spakuj swoją A9II do plecaczka i przenieś się na forum Sony, tam sobie możesz powzdychać jaki masz za.....bisty af.
    Ależ, ja absolutnie nic nie pisałem, ani o sony, ani o nikonie, ani o innym systemie a już w szczególności nie przekonywałem o wyższości/lepdszości jednego nad drugim...
    To Ty piszesz o tym jaki to canon jest najlepszy we wszystkim i od wszystkiego.
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 30-01-2020 o 02:48

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ma, napisałem że flagowy Canon ma więcej niż Nikon. Zawsze miał te 1-2 fps więcej.
    Podałeś to jako potwierdzenie tezy Svena, że 1dx mk III rozjechał wszystko co jest na rynku i trochę mi się to kłóci z A9 i A9ii, które również mają 20fps .
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Wiem, ale wyniki osiągane z migawką mechaniczną są ważne. Nie zawsze można stosować migawkę elektroniczną.
    Podobno D6 też ma mieć 20 fps.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Odnosnie R6 to IMO będzie taki 6D III (aparat dla ludu). Czyli prawdopodobnie skanibalizuje pod względem sprzedaży oraz popularności RP i R. Ale z tą matrycą 20 Mpix nie spowoduje, że R straci swoją pozycję wśród osób potrzebujących wincyj Mpix. Czyli w systemie R będą do wyboru matryce 20, 30.3 oraz 45 Mpix. Do wyboru, do koloru. Jak dla mnie to 20 Mpix to za mało a 45 Mpix już za dużo, ale co kto lubi.

https://www.canonrumors.com/canon-eo...cations-cr2-5/

Canon EOS R6 Specifications:

20mp full-frame CMOS sensor
    IBIS
    12fps mechanical and 20fps electronic.
    4K @ 60p
    New battery (Not sure if it’s the same as the EOS R5)
    June 2020 launch (We think a May announcement)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 30-01-2020 o 09:44
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie

Sony nie wymyśliło bezlustra. Zrobili bezlustro FF, bo ich "lustrzanki" to była porażka na całej linii. Szkoda, że jak już robili to FF ML, to zapomnieli włożyć tam bagnet do FF. A tak powstał kastrat FF z bagnetem APS-C.UOTE]
    wypadaloby rozrozniac pomiedzy bezmyslnoscia a bezlustrem.

Obawiam sie , ze nie dotknelo Cie to drugie.
    Nie napisalem , ze sony wymyslil bezlustro , a ze jako pierwszy wprowadzil do seryjnej produkcji bezlustro FF. W dodatku za cene piorunujaca - a7 mial polowe ceny wowczas wprowadzonego dslr- canona c5mk3.

Wlasciwie moznaby powiedziec, ze to sony w ogole wprowadzil na rynek bezlustro , choc w innym scislym znaczeniu tego slowa niz to nazywane jest dzisiaj. Mavici byly przeciez bezlustrami , choc nie mialy optyki wymiennej. Ale nie to mialem na mysli - lecz to co napisalem.

pierwsze lustrzanki sprzedawane pod marka sony to bylo wykorzystanie posiadanych juz zapasow z czasow minolty.
    tanie , proste i oblesne lustrzanki , sprzedaly sie szybko i masowo , zaklad zaczal przynosic dochody.
    Juz wowczas sony mial wizje aparatu przyszlosci i chyba sie nie pomylil.

inni robili swietne aparaty , sony wybiegal juz w przyszlosc.

Ty tak na poważnie to piszesz?? :-)
    oczywiscie . Sony zdefiniowal aparat cyfrowy od nowa a konkurenci potrzebowali pieciu lat by moc pojsc ta droga .
    To nie jest kwestia mody - celownik evf daje nowe wieksze mozliwosci. Uklad celowniczy zawsze determinowal konstrukcje i uzytecznosc aparatu.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    ze jako pierwszy wprowadzil do seryjnej produkcji bezlustro FF. W dodatku za cene piorunujaca - a7 mial polowe ceny wowczas wprowadzonego dslr- canona c5mk3.
    A co w tym dziwnego, że kosztował połowę? A7 to wydmuszka z plastikowym bagnetem APS-C i baterią, która nie nadawała się do niczego. AF też praktycznie był bezużyteczny. 5d mk3 to profesjonalny aparat używany zawodowo przez tłumy fotografów. Połowa ceny to i tak zbyt wiele. Dziwi mnie tylko, że do dziś ten badziew sprzedają. Swoją drogą to A7 spełnia chyba Twoją definicję aparatu domowego; można go sobie w domu na półce postawić i popatrzeć na niego, bo do pracy to się to nie nadaje.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wypadaloby rozrozniac pomiedzy bezmyslnoscia a bezlustrem.

Nie będę tego komentował, ale popatrz może w lustro.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta

Canon EOS R6 Specifications:

20mp full-frame CMOS sensor
    IBIS
    Pytanie tylko co to za sensor, z 1dx III raczej nie :-), bo jeżeli tak ...

--- Kolejny post ---

Kilka uwag o przyszłości systemu R napisanych przez zatwardziałego krytyka Canona:
    https://www.eoshd.com/2020/01/canon-...zu5qQcCytylgXk
    Ostatnio edytowane przez sv ; 30-01-2020 o 15:57

Strona 172 z 274 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów