Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ale to porównanie mnie już mocno rozbawiło

Rozmiary matrycy vs korpusu

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	size-E.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	58,0 KB
ID:	2294

Nie wiem jak inni, ale wolę dużą matrycę w małym korpusie niż małą matrycę w dużym korpusie
    słyszłem że teraz małe matryce są świetne - tak samo dobre a nawet lepsze

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    słyszłem że teraz małe matryce są świetne - tak samo dobre a nawet lepsze
    Mikro 4/3 tak, ale tylko gdy masz dobre światło i nie podbijasz za wysoko ISO https://www.spidersweb.pl/2018/12/mi...2018-roku.html

"Definitywnie odradzam małą matrycę ślubniakom, reporterom i eventowcom. W zasadzie to wszystkim, którzy pracują w warunkach, gdzie światło jest mniej niż idealne i gdzie regularnie trzeba pracować z czułością matrycy powyżej ISO 1600. Stanowczo odradzam wszystkim, którzy nie chcą lub nie mogą używać w fotografii dodatkowego oświetlenia.

Bardzo nie polecam micro 4/3 również tym fotografom, którzy swoje prace dość ostro przycinają i powiększają. Każdy crop zdjęcia wykonanego małą matrycą dramatycznie odbija się na jakości zdjęcia."
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Mikro 4/3 tak, ale tylko gdy masz dobre światło i nie podbijasz za wysoko ISO https://www.spidersweb.pl/2018/12/mi...2018-roku.html

"Definitywnie odradzam małą matrycę ślubniakom, reporterom i eventowcom. W zasadzie to wszystkim, którzy pracują w warunkach, gdzie światło jest mniej niż idealne i gdzie regularnie trzeba pracować z czułością matrycy powyżej ISO 1600. Stanowczo odradzam wszystkim, którzy nie chcą lub nie mogą używać w fotografii dodatkowego oświetlenia.

Bardzo nie polecam micro 4/3 również tym fotografom, którzy swoje prace dość ostro przycinają i powiększają. Każdy crop zdjęcia wykonanego małą matrycą dramatycznie odbija się na jakości zdjęcia."
    no popatrz, a w reklamie pisali że olek jest tak sam dobry albo lepszy od 5DIII

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    no popatrz, a w reklamie pisali że olek jest tak sam dobry albo lepszy od 5DIII
    Nawet do 5D classic Olek się nie umywa

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	canon-5d-vs-olympus-e-m5-ii-resolution-a.png
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	26,9 KB
ID:	2296

https://www.apotelyt.com/compare-cam...lympus-e-m5-ii

Reasons to prefer the Canon EOS 5D:
    Better low-light sensitivity: Requires less light for good images (0.7 stops ISO advantage).
    Brighter framing: Features an optical viewfinder for clear, lag-free composition.
    Easier setting verification: Features an LCD display on top to control shooting parameters.
    Longer lasting: Can take more shots (400 versus 310) on a single battery charge.

Nadmienię tylko, że tryb HI RES (40 mpix) w Olkach mnie nie interesuje bo nie lubię biegać ze statywem.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 25-05-2019 o 09:36
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów