Pokaż wyniki od 1 do 10 z 187

Wątek: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Domyślnie Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie pieją nad -5EV. Tylko po prostu piszą, a canonierów to strasznie uwiera. Reakcja na to jest nadnaturalnie wielka. Czuły punkt.
    Potem poruszasz kwestie kwot za aparat - nie rozumiem dlaczego to wiążesz z Sony? (dlaczego nie z Haselbladem albo Leiką czy Panasonicem) System to coś o wiele więcej niż jedna z cech matrycy!!! Zawsze wybierając aparat idziemy na kompromisy patrząc na szereg właściwości, na to co już mamy i na kasę.
    Nieprawda. Gdzie nie zajrze, widze "sony taki i owaki. I ma DR". Wkurza, nie dlatego, ze jest lepszy od mojej starej piatki, a dlatego ze tym popapranym dr z sony czyta sie w kazdym watku. A moja stara piatka nadal robi takie zdjecia jak 12 lat temu. Wydaje mi sie, ze ja z kolei, robie lepsze niz te 12 lat temu. Pewnie rowniez dzieki temu forum. Czy jak przeczytam po raz 30, ze sony ma lepsze dr od canona bede robil lepsze zdjecia? Nie wydaje mnie sie...

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    .. więc jeśli mam dwa pelikany sprzętu pod Canona - sprzedać to i kupić Sony? Bo DR czy ibis który z tele prawie nic nie daje?
    Bingo! DR to nie wszystkie cechy systemu jaki mamy. Jako system bym wybrał zawsze Canona a nie Sony, bez względu na DR. Choćby dlatego, że ja nie potrzebuję w mojej fotografii dużego DR. Sa tacy co potrzebują, ja nie.
    Każda sytuacja jest inna, ludzie maja różne potrzeby i jak komu trzeba DR to nie ma co z nm polemizować. Musi miec duże niech sobie kupuje Sony, Nikona czy Pentaxa, O ILE inne cechy nie zdyskwalifikują tamtych systemów!

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Nieprawda. Gdzie nie zajrze, widze "sony taki i owaki. I ma DR". Wkurza, nie dlatego, ze jest lepszy od mojej starej piatki, a dlatego ze tym popapranym dr z sony czyta sie w kazdym watku.
    Bo niepotrzebnie podejmujecie polemikę, że to niepotrzebne. Karmicie tym wątek i narzekacie potem, że o tym jest pisane. Piszę o kilku userach, fanach Canona. Można być na nich tak samo wkurzonym jak na fanów Sony.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-03-2019 o 11:30
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Bo niepotrzebnie podejmujecie polemikę, że to niepotrzebne. Karmicie tym wątek i narzekacie potem, że o tym jest pisane. Piszę o kilku userach, fanach Canona. Można być na nich tak samo wkurzonym jak na fanów Sony.
    Jasne! Wreszcie wiadomo kto jest winny. To może zbanuj użytkowników Canona, że się w ogóle śmią odzywać na własnym forum. Świetny pomysł. Na pewno forum na tym ogromnie zyska ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

...
    Poradziłbym Ci się ogarnąć nieco. Może przerwa od pisania na kilka dni? Potem przeczytaj jeszcze watek np. o eos r... Może na chłodno ocenisz inaczej te "narzekania chłopców Canona", bo moim zdaniem są uzasadnione.
    Choć nadziei wielkich nie mam..

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów