Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 187

Wątek: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    ibis który z tele prawie nic nie daje?
    Naprawdę? Serio pytam, bo są plotki, że stabilizacja matrycy ma być (kiedyś) w Canon R i to byłby dla mnie jakiś argument. A przy okazji, czy stabilizacja matrycy może mieć tryb panoramowania - w sensie, czy są aparaty z takim trybem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    @tomfoot Ja tez chcę bana! Przyda mi się odpoczynek od CB . Znalazłem fajną grupę na FB liżących sobie na wzajem Eosy R
    Z banem nie będzie problemu. Niebawem supermoderator o to zadba, gdy tylko pozwolisz sobie na krytykę sprzętu innego niż canon.

Rozumiem, że na canon-board było zycie, zanim nie pojawiły sie dyskusje o bezlustekowcach? Bo słyszę diagnozę, że to przez to forum sie nie da czytać. Zdiagnozujmy czy naprawdę?
    Pytanie. Dlaczego wieksza ilość uzytkowników systemu Canona niż Nikona i Olympusa nie przekładała sie na więcej treści, a wręcz przeciwnie? Dlaczego tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach?
    Kto chętny do odpowiedzi?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Re: Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Naprawdę? Serio pytam, bo są plotki, że stabilizacja matrycy ma być (kiedyś) w Canon R i to byłby dla mnie jakiś argument. A przy okazji, czy stabilizacja matrycy może mieć tryb panoramowania - w sensie, czy są aparaty z takim trybem?
    Przy długich tele np z 4ev robi się 1, stabilizowany teleobiektyw zawsze będzie lepszy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Rozumiem, że na canon-board było zycie, zanim nie pojawiły sie dyskusje o bezlustekowcach? Bo słyszę diagnozę, że to przez to forum sie nie da czytać. Zdiagnozujmy czy naprawdę?
    Pytanie. Dlaczego wieksza ilość uzytkowników systemu Canona niż Nikona i Olympusa nie przekładała sie na więcej treści, a wręcz przeciwnie? Dlaczego tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach?
    Kto chętny do odpowiedzi?
    Zadaj sobie to pytanie, ale nieco je zmodyfikuj: Dlaczego tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach? Nie tylko "dlaczego", ale i "Od kiedy tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach? ... oraz "Dlaczego nawet "starzy" moderatorzy mają/mieli dość"...
    OK. Dyskusja nie ma sensu. To prawda.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 26-03-2019 o 11:55

.. gdy tylko pozwolisz sobie na krytykę sprzętu innego niż canon.
    Chyba zyjecie w jakiejś bańce, enklawie. Choć, jednak nie, bo okazuje się , że czytacie FB.
    Wszędzie, na wszystkich forach sprzet jest krytykowany. Na Olku ząłamanie flagowym modelem, fret dokopuje upadkiem systemu, żale że nie weszli w FF, co będzie z systemem gdy się Panas wypnie. Olek bankrutuje. Na nikoniarzach co jakiś czas ktos napisze, że AF w Sony A7MKIII jest lepszy niż w Z6 i Z7 i .. nic, nikt nie oponuje, bo nie ma tomfoota. Nie ma kłótni, jest informacja i przyjęcie do wiadomości o tym w jakim miejscu jest AF Nikona.. Są testy użytkowników Sigm ART udowadniające, że Nikkory można wyrzucić. I nic, jest ciekawość i ludzie kupują ARTy.
    Ja tu gdzieś kiedyś napisałem, że ARTy są dobre to dowiedziałem sie jedynie, że nie trafiają i L-ki sa najlepsze.
    Może tu się masowo nie pisze, bo forum zdominowali uzytkownicy, którzy nie dopuszczają do swobodnej wymiany mysli, gdy kto inny pisze cos niezgodnego z ich przekonaniami. Taki monoteizm Canona nie jest ciekawy. Socjologowie wam powiedzą, że najciekawiej jest na styku kultur. Ten monoteizm nie jest ciekawy i jest fałszywy. Stąd forum jest mniej interesujące i powoduje, że ludzie sie nie odważaja tu pisać, pytac o cos innego. Jak tak, to rzez pomyłkę, nowi.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Zadaj sobie to pytanie, ale nieco je zmodyfikuj: Dlaczego tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach? Nie tylko "dlaczego", ale i "Od kiedy tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach? ..
    1. Nie usłyszałem od Was dlaczego, a odpowiem od kiedy. Praktycznie od zawsze. Opinia o forach była jaka była. Vitez trzymał tu rygor. Zmiana opinii trwa lata.
    2. Niestety wspomne o Tobie. Ja generalnie jestem z tych co nie karzą a rozmawiają i przekonują. To "ekipa" bardzie ochoczo rozdaje kartki i bany. I w dyskusji na forum modów zapadła decyzja by ci dac permbana, to już ze 2 lata? rok? I powiem,że forum nikona odetchnęło. Za to piszesz teraz częsciej tu. Wiesz, że są całkiem skuteczne blokady przed ponowna rejestracją zbanowanych. Przestań sledzic JP. Lubisz sobie upatrzyc ofiarę, tak jak nikoniarzach i tu z kolei tą ofiarą stał się JP. naprawde nie możesz sie opanować? Skończą ci sie duże fora foto, bo chyba sie nie zarejestrujesz na KKM?
    jeśi więc pytasz od kiedy to mogę powiedzieć, że m.in odkąd zacząłeś się tu intensywniej udzielać i atakować.
    . oraz "Dlaczego nawet "starzy" moderatorzy mają/mieli dość"..
    Moderator to tez uzytkownik. Także na olku i nikonie kadra jest o połowe mniejsza niz była. Spada czytelnictwo na wszystkich forach. Wszystkich. Motocyklowych, samochodowych, forum Pentaxa, KKM - wszędzie się pisze mniej, więc to nie z mojego powodu Spada wszędzie, proporcje wielkości pozostają. Jak były 3:1 tak sa nadal.

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Z banem nie będzie problemu. Niebawem supermoderator o to zadba, gdy tylko pozwolisz sobie na krytykę sprzętu innego niż canon.
    Mozesz powiedzieć, co to zdanie wnosi do dyskusji?

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Mozesz powiedzieć, co to zdanie wnosi do dyskusji?

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
    Mogę. Nic.

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tylko po prostu piszą, a canonierów to strasznie uwiera..
    ja myślę, że nikogo to nie uwiera, a jedynie ciągłe powtarzanie tego faktu przez trolli. nikt nie przyznaje, że jest inaczej i że dr canona jest najlepszy, bo nie jest. chodzi raczej o postawę części z użytkowników forum, którzy starają się na siłę wywarzać otwarte drzwi.
    ebe ebe

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów