Rozumiem, że na canon-board było zycie, zanim nie pojawiły sie dyskusje o bezlustekowcach? Bo słyszę diagnozę, że to przez to forum sie nie da czytać. Zdiagnozujmy czy naprawdę?
Pytanie. Dlaczego wieksza ilość uzytkowników systemu Canona niż Nikona i Olympusa nie przekładała sie na więcej treści, a wręcz przeciwnie? Dlaczego tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach?
Kto chętny do odpowiedzi?
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Zadaj sobie to pytanie, ale nieco je zmodyfikuj: Dlaczego tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach? Nie tylko "dlaczego", ale i "Od kiedy tu sie pisze prawie tyle co na olyclubie (niewiele więcej) i 3x mniej niz na nikoniarzach? ... oraz "Dlaczego nawet "starzy" moderatorzy mają/mieli dość"...
OK. Dyskusja nie ma sensu. To prawda.
Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 26-03-2019 o 11:55
Chyba zyjecie w jakiejś bańce, enklawie. Choć, jednak nie, bo okazuje się , że czytacie FB... gdy tylko pozwolisz sobie na krytykę sprzętu innego niż canon.
Wszędzie, na wszystkich forach sprzet jest krytykowany. Na Olku ząłamanie flagowym modelem, fret dokopuje upadkiem systemu, żale że nie weszli w FF, co będzie z systemem gdy się Panas wypnie. Olek bankrutuje. Na nikoniarzach co jakiś czas ktos napisze, że AF w Sony A7MKIII jest lepszy niż w Z6 i Z7 i .. nic, nikt nie oponuje, bo nie ma tomfoota. Nie ma kłótni, jest informacja i przyjęcie do wiadomości o tym w jakim miejscu jest AF Nikona.. Są testy użytkowników Sigm ART udowadniające, że Nikkory można wyrzucić. I nic, jest ciekawość i ludzie kupują ARTy.
Ja tu gdzieś kiedyś napisałem, że ARTy są dobre to dowiedziałem sie jedynie, że nie trafiają i L-ki sa najlepsze.
Może tu się masowo nie pisze, bo forum zdominowali uzytkownicy, którzy nie dopuszczają do swobodnej wymiany mysli, gdy kto inny pisze cos niezgodnego z ich przekonaniami. Taki monoteizm Canona nie jest ciekawy. Socjologowie wam powiedzą, że najciekawiej jest na styku kultur. Ten monoteizm nie jest ciekawy i jest fałszywy. Stąd forum jest mniej interesujące i powoduje, że ludzie sie nie odważaja tu pisać, pytac o cos innego. Jak tak, to rzez pomyłkę, nowi.
1. Nie usłyszałem od Was dlaczego, a odpowiem od kiedy. Praktycznie od zawsze. Opinia o forach była jaka była. Vitez trzymał tu rygor. Zmiana opinii trwa lata.
2. Niestety wspomne o Tobie. Ja generalnie jestem z tych co nie karzą a rozmawiają i przekonują. To "ekipa" bardzie ochoczo rozdaje kartki i bany. I w dyskusji na forum modów zapadła decyzja by ci dac permbana, to już ze 2 lata? rok? I powiem,że forum nikona odetchnęło. Za to piszesz teraz częsciej tu. Wiesz, że są całkiem skuteczne blokady przed ponowna rejestracją zbanowanych. Przestań sledzic JP. Lubisz sobie upatrzyc ofiarę, tak jak nikoniarzach i tu z kolei tą ofiarą stał się JP. naprawde nie możesz sie opanować? Skończą ci sie duże fora foto, bo chyba sie nie zarejestrujesz na KKM?
jeśi więc pytasz od kiedy to mogę powiedzieć, że m.in odkąd zacząłeś się tu intensywniej udzielać i atakować.
Moderator to tez uzytkownik. Także na olku i nikonie kadra jest o połowe mniejsza niz była. Spada czytelnictwo na wszystkich forach. Wszystkich. Motocyklowych, samochodowych, forum Pentaxa, KKM - wszędzie się pisze mniej, więc to nie z mojego powoduSpada wszędzie, proporcje wielkości pozostają. Jak były 3:1 tak sa nadal.
ebe ebe