Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Wieslaw18 Zobacz posta
    Nie chodzi o filmowanie stricte.
    a o co? boicie się, że nie zdążycie zrobić fotki czy o wolny tryb seryjny? RP to nie jest aparat do sportu czy reporterki raczej co to znaczy w ogóle wolna matryca?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    "Nie ma też planów robienia cropa w serii eR." - to oficjalna informacja Canona z tego wywiadu z CEO?
    To nie jest oficjalne stanowisko ale była ta kwestia poruszana i nie ma obecnie takich planów - tak bodaj to ujęli - nie pamiętam już. Krótko mówiąc wszelkie dywagacje na temat eosa R z cropem to póki co całkowite spekulacje, nic więcej. Podejrzewam że w pierwszej kolejności pojawi się puszka z matrycą FF 75 MPx a w dalszej typowo reporterska FF.
    Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    a o co? boicie się, że nie zdążycie zrobić fotki czy o wolny tryb seryjny? RP to nie jest aparat do sportu czy reporterki raczej co to znaczy w ogóle wolna matryca?
    Chodzi o prędkość działania matrycy, konkretnie sczytywania danych. Technologicznie ta matryca to jest coś z epoki "nieśmiertelnego" 18 Mpx. Canon chcąc wyjść na swoje zastosował matrycę taką samą jak w 6D mkII ze zmienionymi mikrosoczewkami. Dołożyli nowy procek i wsadzili do RP. Jak komuś to nie wystarcza to może sobie kupić coś nowocześniejszego u konkurencji i tyle.
    Co do filmowania to cóż. Ja też nie wiem po co komu FF do filmu i po co się męczyć z dslr jak są kamery ale to już jest dyskusja na zupełnie inny temat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Technologicznie ta matryca to jest coś z epoki "nieśmiertelnego" 18 Mpx. Canon chcąc wyjść na swoje zastosował matrycę taką samą jak w 6D mkII ze zmienionymi mikrosoczewkami. Dołożyli nowy procek i wsadzili do RP. Jak komuś to nie wystarcza to może sobie kupić coś nowocześniejszego u konkurencji i tyle.
    Nie kupiłem 6DII tylko ze względu na tę matrycę. Kupiłem R bo w cenie poniżej 10k dostałem w sumie akceptowalną matrycę i funkcjonalne body. A konkurencja musi się jeszcze bardziej starać
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów