Strona 10 z 97 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Padłem Już niedługo od połowy marca w sprzedaży limitowana ZŁOTA wersja RP https://canon.jp/newsrelease/2019-02/pdf/20190214b.pdf
    https://photorumors.com/2019/02/14/t...dition-camera/

Kolejna wersja będzie z 2750 kryształkami Swarovskiego
    Czyli w canonie myślą już o prezentach świątecznych

Osobiście wolałbym aby seria R posiadała bogate wnętrze niż była tylko złocona z zewnątrz

BTW - w takich barwach trochę przypomina Canomatica za 5 zł https://www.swiatobrazu.pl/fotografi...ldpcbxxzsi2ffo
    Ostatnio edytowane przez candar ; 15-02-2019 o 16:29
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Musicie wziąć pod uwagę kulturę Japończyków i tego co tam jest cenione.
    To jest baaardzo dziwne społeczeństwo, gdzie po ulicach chodzą bardzo dziwni ludzie, o bardzo dziwnych upodobaniach to tak oględnie mówiąc..
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    A to nie jest tak, że przy większej odległości ostrzenie na oko już nie jest potrzebne, bo głębia jest większa i cała twarz jest już ostra?
    Co do tych prezentacji z eye-af zwróć uwagę, że mało kiedy pokazują zdjęcia wynikowe w powiększeniu. Zawsze tylko widok ekranu, po którym kwadracik afu dzielnie trzyma się oka. Przez chwilę bawiłem się kiedyś S a7III i też tak to wyglądało. Po powiększeniu zdjęć okazało się, że jednak nie były trafione w punkt -szkła natywne sony 28/2 i 85/1.8.
    Oczywiście, że Canon ma to na razie gorzej rozwiązane. Jednak osobiście podchodzę do tej funkcji ostrożnie i bez przesądzonej ekscytacji
    Jednak u innych działa to całkiem sprawnie Być może za lat 5 uda im się coś takiego osiągnąć - dyskusja na DPReview
    (Sony 'Real-time tracking' is a big leap forward for AF) https://www.youtube.com/watch?v=SG37PzFSyKU
    Ostatnio edytowane przez candar ; 15-02-2019 o 16:49
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Jednak u innych działa to całkiem sprawnie Być może za lat 5 uda im się coś takiego osiągnąć - dyskusja na DPReview
    (Sony 'Real-time tracking' is a big leap forward for AF) https://www.youtube.com/watch?v=SG37PzFSyKU
    I będziesz tu przez 5 lat nudził jaki to Canon jest zacofany? Pytam poważnie, bo to się robi już bardzo męczące.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Pomarudzić można, ale Canon siedzi w tym biznesie od lat i wie co robić żeby było dobrze (w ich interesie). My tu sobie możemy marudzić ale za 4 lata EOS R będzie kultowy (classic) a nowa wersja mk3 do (_._) bo Sony ma 8K w 14 bitach.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I będziesz tu przez 5 lat nudził jaki to Canon jest zacofany? Pytam poważnie, bo to się robi już bardzo męczące.
    Ale w ogóle jest jakaś możliwość dyskusji i porównanie możliwości foto i video canonów R i RP na tym forum z resztą świata? Niestety canon w kwestii korpusów jak na razie bazuje wyłącznie na odgrzewanych kotletach. Informacja dziennikarza Amadeusza Andrzejewskiego bardzo dobrze wyjaśnia dlaczego R, RP i 5D IV mają 4K CROP i dlaczego nie jest to tzw. mityczna "zła wola księgowych" https://www.youtube.com/watch?v=AJI5goAK4AI&t=1s Cytat: "Za tydzień premiera EOSa RP i jeśli serio wsadzą tam matrycę z 6d mark 2, to nie będzie mieć 4K, bo ta matryca, przynajmniej w wersji w 6d mark 2, jest za wolna. Wyrabia 6,5kl/sek przy 26,2megapiksela. Czyli ok. 170 megapikseli na sekundę. Żeby nagrywać 4K w 25kl/sek potrzeba 207 megapikseli na sekundę."
    Ostatnio edytowane przez candar ; 15-02-2019 o 17:41

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Jak oni w swoich kamerach mają tak okrojone funkcje, to co się dziwić, że nie dają tego do aparatów? Nie po to robili osobną odnogę puszek filmowych C i innych tego rodzaju pudełek by dawać możliwości filmowe przerastające możliwości ich kamer do lustrzanek. Brak cropa i 120 klatek w Full HD to oni pewnie dadzą do puszki R PRO za min. 20 tys.

Pojawiła się już instrukcja do RP, z tego co udało mi się wyczytać to będzie opcja crop 1.6x jakby komuś było mało na najdłuższej ogniskowej, która da zdjęcie 10 MXP (3888x2592). Coś czego nie spodziewałem się w puszce ze stosunkowo małą ilością MPX.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ale w ogóle jest jakaś możliwość dyskusji i porównanie możliwości foto i video canonów R i RP na tym forum z resztą świata? Niestety canon w kwestii korpusów jak na razie bazuje na odgrzewanych kotletach. Informacja dziennikarza Amadeusza Andrzejewskiego bardzo dobrze wyjaśnia dlaczego R, RP i 5D IV mają 4K CROP i dlaczego nie jest to tzw. mityczna "zła wola księgowych" https://www.youtube.com/watch?v=AJI5goAK4AI&t=1s
    Ale kto zabrania dyskusji? Po prostu Twoje wpisy to bezustanne marudzenie o tym jaki to Canon jest zacofany i jak strasznie krzywdzi swoich użytkowników - nie czujesz tego - no to właśnie Ci uświadamiam. Nie wiem z czego to wynika ale to nic nie wnosi do tematu tego konkretnego korpusu.
    Nie wiem o czym chcesz dyskutować podając już któryś raz ten filmik? No jest crop i co - ktoś tam coś wysmażył nie wiadomo tak na prawdę skąd czerpie wiedzę, bo to co Canon robi i dlaczego i jakimi tak na prawdę dysponują technologiami to są bardzo pilnie strzeżone tajemnice korpo i nie wiem na jakiej zasadzie ktoś może mieć wiedzę inside - szczególnie tu u nas w Polsce?
    Natomiast dla nas użytkowników sprawa jest prosta jak chcesz/potrzebujesz puszki z video bez cropa kupujesz inny sprzęt i po temacie. O czym tu dyskutować?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    Hihi, znowu rozmowy na temat przewagi lusta nad bezlustrem i vice versa. Co do APS-C to ono chyba poszło do EOSów M. Chociaż wydaje mi się, że wydanie czegoś pokroju 7D dla systemu RF jest bardzo możliwe. Wydaje mi się, że seria luster z numerami 000-0000 przejdzie do EOS-M, Canon uśmierci serię 00 (80D+) i będzie chciał by ludzie zamienili ją na takie aparaty jak Canon RP (z korzyścią dla Canona, bo obiektywy droższe, ale ludzie będą szukać odpowiedników obiektywów EF-S...).
    Canon nie uśmierci szybko luster APSC bo czerpią z tego spore dochody. Według niedawnego wywiadu na niektóych rynkach to jest ponad 70% całkowitej sprzedaży. Tak przynajmniej wynika z wywiadu jakiego udzielił niedawno CEO Canona. Nie ma też planów robienia cropa w serii eR.
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... i po temacie. O czym tu dyskutować?
    Ja dodam "Amen" :-d Podyskutowac, to warto o wiośnie, którą już czuć,
    o ********ej przyjemności z fotografowania, jak się ma ta możliwość
    oczywiście, bo z tych tematów na kilkaset stron wynika coś innego ...

Ciągłe narzekania i jęki, szkoda tu nawet zaglądać.
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Strona 10 z 97 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów