Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tijaaa, bo w Canonie żywcem nie ma co podpiąć do FFa
    oczywiście że jest nawet w kicie będzie sprzedawane w kicie czyli dobrze dopasowane do aparatu i odbiorcy

https://www.bhphotovideo.com/c/produ...s_digital.html

wszytko można dlatego taki kit (nomen omen) jest sprzedawany jeszcze do kompletu brakuje EF stm 50 1.8 i będzie dual kit

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    oczywiście że jest nawet w kicie będzie sprzedawane w kicie czyli dobrze dopasowane do aparatu i odbiorcy

https://www.bhphotovideo.com/c/produ...s_digital.html

wszytko można dlatego taki kit (nomen omen) jest sprzedawany jeszcze do kompletu brakuje EF stm 50 1.8 i będzie dual kit
    Nie bardzo rozumiem... znaczy się uważasz.... kupowanie samego body z adapterem nie ma sensu? Czy co próbujesz udowodnić?
    Nie rozumiem też o jakiego odbiorcę Ci chodzi, bo ja kto wie czy nim nie będę (eR miałem zamiar kupić ale jednak stwierdziłem że za drogi do moich potrzeb) - czyli???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Pytanie kiedy będzie dostępny poniżej 4000pln. Bo, że jest to przystawka służąca do napędzenia sprzedazy obiektywów RF wiadomo.
    Nie. Jesli ktoś z braku kasy wybiera RP zamiast R to nie po to by przypinać koszmarnie drogie szkła natywne. Jak ktos kupuje RP to pierw zobaczy jakie sa ceny wszystkich 4 szkieł R. To kupują ci, który chcą wejść w bezlustro z tym co maja.
    Swoją drogą to bezlustra canona wygrają z lustrzankami tym, że w lustrzankach ze średniej półki canon oferuje słaby AF. Tego w Nikonie nie ma, tam AF działa lepiej.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Swoją drogą to bezlustra canona wygrają z lustrzankami tym, że w lustrzankach ze średniej półki canon oferuje słaby AF. Tego w Nikonie nie ma, tam AF działa lepiej.
    co znaczy słaby? Celność, szybkość? Jeżeli chodzi o szybkość to w tych nowych bezlustrach Canona też szału nie ma, 4 klatki i ciekawe jak będzie spadać ta szybkość

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

ale ktore to sa te ze sredniej polki?

6D2 to nie 6D1, tam AF smiga jak nalezy
    a w dwucyfrowkach 70D czy 80D to juz od dawna wszystko smigalo jak nalezy
    www albo tez flickr

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale ktore to sa te ze sredniej polki?

6D2 to nie 6D1, tam AF smiga jak nalezy
    Oba 6D. Na bocznych śmigają? Nawet 5Dmk... nie sa w tym mistrzami.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

Na 6d2 śmiga (cokolwiek to znaczy) całkiem nieźle, w starej szóstce fakt, już tak dobrze nie było.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

nie mam zastrzezen do bocznych w 6D2. a mialem (spore) w 6D1 czy 5D2. prawda, ze nie jestem jakims bardzo wymagajacym uzytkownikiem AF, ale to co 6D2 mi daje jest dosc szybkie i bardzo pewne
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Nie. Jesli ktoś z braku kasy wybiera RP zamiast R to nie po to by przypinać koszmarnie drogie szkła natywne. Jak ktos kupuje RP to pierw zobaczy jakie sa ceny wszystkich 4 szkieł R. To kupują ci, który chcą wejść w bezlustro z tym co maja.
    Nie zaczynaj tu wojenek systemowych. To nie nikoniarze Canon ma do tego RP już dobre i względnie tanie dwa RF: 35 i 24-105. W szybkim tempie uzupełni to kolejnymi szkłami i pozamiata. Ale nawet na ten moment dla osób, do których ten sprzęt jest kierowany wystarczy body i te dwa szkła. I tyle. Pozostałe RFy oczywiście poczekaja na porządne body i do innego są segmentu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem... znaczy się uważasz.... kupowanie samego body z adapterem nie ma sensu? Czy co próbujesz udowodnić?
    Nie rozumiem też o jakiego odbiorcę Ci chodzi, bo ja kto wie czy nim nie będę (eR miałem zamiar kupić ale jednak stwierdziłem że za drogi do moich potrzeb) - czyli???
    oczywiście że ma sens sam bym też kupił sam korpus gdybym kupował i używał z EFami, ten aparat znajdzie wielu odbiorców w każdym poście zaznaczam że to będzie hit - ja co prawda nie kupię ale może R kupię i też bez obiektywów
    natomiast link do B&H świadczy o pewnych brakach w taniej optyce tzn dopasowanej mentalnie do poziomu kupującego RP - ale jeśli ktoś posiada optykę jaką posiada to raczej nic go nie ogranicza w wyborze korpusu
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 14-02-2019 o 21:32

Uprawnienia umieszczania postów