No wybacz, ale odpowiedź na poziomie dzieci z piaskownicy z wiaderkiem i łopatką.
Czyli starzy ludzie to do piachu a mój aparat F1N, który ma 38 lat to z pewnością nadaje się tylko na złom.
Nawet nie będę próbował pisać co dają aktualizacje w innych systemach niż canon - żyj dalej w swoim cudownym świecie pełnym jednorożców...
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
To jest problem/wynik architektury systemu/puszki.
To wynik przyjętej strategii produktowej. O tym decyduje się już na etapie założeń, tworzenia Specyfikacji Wymagań, jakieś 2-3 lata nim puszka pojawia się na rynku.
Trzeba system tak budować aby była możliwość sprzętu, procesora, pamięci.... na realizację nowych funkcji oraz gotowość systemu na przyjecie i uruchomienie tych nowych funkcji w procesie aktualizacji oprogramowania.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 16-01-2019 o 22:32
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
@candar ale widziałeś emotikon przy moim wpisie? Bo przecież niemożliwe, żeby używanie EVF tak mocno niszczyło wzrok
A co do dalszej części Twego ostatniego posta, to jak szanuję Ciebie i Twoje fotografie, ale janopawlakujesz.
No ja byłem w Canonie 14 lat więc nie wiedziałem o takich cudach w innych systemach. Czułem się rolowany przez Canona dlatego zmieniłem system i nie żałuję. Chociaż jak kupowałem Canona to faktycznie miał przewagę nad konkurencją. A o Sony to żal było mówićdo czasu A7
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Witaj w klubie !!
Miałem 5D3, myślałem o większej liczbie pikseli ... i gdy zobaczyłem wpierw specyfikację A7R a potem otworzyłem zdjęcia RAW to mną "wstrząsnęło".
Gdy ogłoszona specyfikację A7R2 to decyzja zapadła.
Nie żałuję tych lat z Canonem, ale przesiadłem się do innego świata.
Jestem bardzo zadowolony
jp
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
No ja miałem 30d, 6d, 5d2 i komplet stalek i zoomów. Ale jak wyszło 6d2 i A7III to byłem już bardzo poirytowany. Potrafię naświetlić poprawnie klatkę ale skoro za tą samą kwotę tu mam TYLE a tam tylko to zdecydowałem pożegnać Canona. Jak szkła sprzedam z Canona to już będzie cacywtedy może dokupienia 24 GM
Kiedyś pewnie wszyscy skończymy na SonySzczególnie Ci, którzy ciągle poszukują.
Merida to się okaże. Może Canon wróci na pozycję technicznego lidera
No on sam sobie nogi podcina. Widzę to tak, że dopracowuje puszki bardziej niż Nikon, za to Nikon ładuje do puszek średniej klasy już praktycznie wszystko co ma najlepsze. W Canonie finansowo i segmentowo zaczyna się to powiedzmy o półkę wyżej. Taka filozofia wyciągania max pieniędzy od użytkownika, który często zostaje jak już kupi sobie szkła, które są faktycznie stosunkowo tanie i dobre. Zniechęciło mnie pogoń w Canonie za kolejną wyższej klasy puszką, która zawsze jakoś odstawała od Nikona, z którym wg mnie to jedyny bezpośredni konkurent był do czasu wejścia w bezlusterkowce. Teraz już jak się obudzili konkurencja jest duża i im odstaje- mowa głównie o Sony.