Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Fałszywe filtry polaryzacyjne B+W na Aliexpress

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Epikur

Domyślnie Odp: Fałszywe filtry polaryzacyjne B+W na Aliexpress

Faktycznie ktoś się przyłożył, przy absurdalnych (nie uzasadnionych jakością cenach B+W to może i takie podróbki mają rację bytu)

@ atsf
    Nie musisz kupować chińskich. Marumi nadal produkuje wszystkie filtry w Japonii, Hoya większość. Cena takiego bardzo dobrego Fit + Slima, czy DHG jest znikoma w porównaniu do ceny obiektywu (często da się utargować zniżkę przy zakupie UV ze szkłem), a nie ryzykujesz, że obiektyw za kilka tysi polegnie na ostrości, albo złapie multum blików przez słaby filtr.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Fałszywe filtry polaryzacyjne B+W na Aliexpress

Cytat Zamieszczone przez Epikur Zobacz posta
    Faktycznie ktoś się przyłożył, przy absurdalnych (nie uzasadnionych jakością cenach B+W to może i takie podróbki mają rację bytu)

@ atsf
    Nie musisz kupować chińskich. Marumi nadal produkuje wszystkie filtry w Japonii, Hoya większość. Cena takiego bardzo dobrego Fit + Slima, czy DHG jest znikoma w porównaniu do ceny obiektywu (często da się utargować zniżkę przy zakupie UV ze szkłem), a nie ryzykujesz, że obiektyw za kilka tysi polegnie na ostrości, albo złapie multum blików przez słaby filtr.
    Ja wcale nie muszę kupować żadnych filtrów, bo praktycznie z nich nie korzystam, a więc nie kalkuluje mi się dokładać kilkaset PLN do obiektywu za kilka kPLN, bo i tak para pójdzie w gwizdek. Od święta zakładam CPL na UWA i tyle. Chciałem "przycebulić" i tanim kosztem kupić-zdawało by się- porządne filtry do tele, bo może coś tam, gdzieś tam, kiedyś tam, ale żebym ja miał jakieś okrutne parcie na CPL-e, to nie mogę powiedzieć.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów