Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Wystarczy "uzbroić" się w cierpliwość Pytanie tylko co pokaże konkurencja za te 6 lat w cenie podobnej jak używany R
    strzelam: nic zgodnego natywnie z canonowska optyka.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    strzelam: nic zgodnego natywnie z canonowska optyka.
    Odwieczna zabawa z klientem w kotka i myszkę

BTW - premiera R jakoś idealnie wpisuje mi się w styl wiecznie żywych Bareizmów: "Patrzcie, mówimy, to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!"

Tak przy okazji APS-C EOS R -> https://www.canonrumors.com/aps-c-ca...BGo-i5sTA0B_68

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    sorry Cię bardzo, ale Twój wywód jest dla mnie troche bez sensu... jest gdzies dostepy nowy 5d3? bo dla mnie tylko porównanie ceny nowy/nowy po zakładanym upływie czasu ma jakis sens, a ceny używek moga sie znaczaco róznić z baaaaardzo wielu powodów/zmiennych
    Oj tam, oj tam W co drugim ogłoszeniu masz info "nówka sztuka", nie bity, właściciel płakał jak sprzedał
    BTW - to akurat sensowne porównanie, bo wielu użytkowników 5D mark III czekało na R zastanawiając się nad wyborem 5D IV a nowego R
    Ostatnio edytowane przez candar ; 09-11-2018 o 18:26
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

BTW - to akurat sensowne porównanie,
    absolutnie nie bronie Ci porównywania czego tylko chcesz do innego czego tylko chcesz, tylko mi takie porównania wydaja się byc obarczone zbyt dużym błędem z niewłasciwym doborem zmiennych, ale nikt inny poza mną nie ma obowiązku zgadzac sie z moim zdaniem
    dla jasności tez chce, żeby R był jak najtańszy w jak najkrótszym czasie, bo zwyczajnie z ciekawosci chcę go kupic
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 09-11-2018 o 18:28
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    absolutnie nie bronie Ci porównywania czego tylko chcesz do innego czego tylko chcesz, tylko mi takie porównania wydaja się byc obarczone zbyt dużym błędem i niewłasciwym doborem zmiennych, ale nikt inny poza mną nie ma obowiązku zgadzac sie z moim zdaniem
    Obecnie to bodaj tylko Sony umożliwia zakup nowych wszystkich poprzednich wersji A7. Jak wiadomo taki ruch ze strony producenta ma swoje "zady i walety". Pozostali producenci dość szybko uśmiercają poprzedników.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A jakie ma znaczenie dla mnie konkurencja? Niech sobie pokazują co chcą. A jak dla Ciebie to ma znaczenie to masz przecież korpusy dużo tańsze niż R i podobno lepsze już teraz więc po co tu biadolić? Leć do sklepu i kupuj .
    Ja nie latawiec i nie chorągiewka coby latać tam i owam Widzę jedynie zgryzotę testerów imaginujących sobie doskonałość onej konstrukcji. Prawda jest taka, że jak po raz kolejny słyszę, lub czytam o pochwałach dla okrojenia R z tego i śmego - to zawszę chcę dodać: za rok będzie kolejny/lepszy/gorszy/inny R, który wszystkich pogodzi
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja nie latawiec i nie chorągiewka coby latać tam i owam Widzę jedynie zgryzotę testerów imaginujących sobie doskonałość onej konstrukcji. Prawda jest taka, że jak po raz kolejny słyszę, lub czytam o pochwałach dla okrojenia R z tego i śmego - to zawszę chcę dodać: za rok będzie kolejny/lepszy/gorszy/inny R, który wszystkich pogodzi
    Ależ dziękujemy, jakoś sobie poradzimy bez Twojego "dodawania"....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ależ dziękujemy, jakoś sobie poradzimy bez Twojego "dodawania"....
    To może zakłady co szybciej będzie miało premierę - 7D mark III, czy kolejny EOS R ?
    Jestem ciekawy, czy para pójdzie w kierunku R, czy jednak pilnować będą 5 lat, które upłynęły od premiery mark II ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

To może zakłady co szybciej będzie miało premierę - 7D mark III, czy kolejny EOS R ?
    Jestem ciekawy, czy para pójdzie w kierunku R, czy jednak pilnować będą 5 lat, które upłynęły od pre,miery mark II ?
    Są rumorsy że ma być Rka apsc która zastąpi 7d ale moim zdaniem to bez sensu bo co się do tego podepnie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów