Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Ale plotkuje się o wyższym modelu bezlusterkowca a nie niższym.
    Byłby to logiczny krok biorąc pod uwagę istniejące już jak i zapowiadane (zoomy f/2.8) obiektywy RF.
    No i zbliżają się igrzyska w Japonii i Canon będzie chciał żeby profesjonaliści z bezlusterkowcami Canon byli na nich widoczni.
    Nie widzę w 2019 żadnego wyższego modelu R od Canona, ani takiego o wyższej rozdzielczości ani szybszego (w sensie fps).

Co do 2020 i igrzysk, to może. Korpus za ok. $10 0000 I do tego RF 600/4 DO. To szkło akurat byłoby dla fotografów sportowych prawdziwą rewolucją. Jakoś nie widzę ich podłączających do Eos R długie tele EF przez przejściówkę...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Poza matrycą z 6D II "tańszy R" musiałby być jeszcze o coś zubożony -a tutaj nie ma za bardzo co zabierać.
    Można zabrać EVF. Ten z Eos R to obecnie najwyższy model w aparatach, można dać o mniejszej rozdzielczości taki jak w Sony A7 III. Można też w ogóle wywalić EVF i dać go jako dołączaną opcję.

I oczywiście min. migawkę 1/4000

Do takiego modelu jeszcze musiałby Canon zmajstrować jakiegoś fajnego naleśnika RF i sprzedaż by spora była

Ale to przyszłość. Wiadomo, najpierw trzeba obsłużyć tych co mają więcej kasy

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Myślicie, że taki aparat z tą "straszną" matrycą by się słabo sprzedawał, gdyby jego cena znajdowała się pomiędzy ceną 80d a 6dmk2? Myślę, że znalazło by się wiele chętnych osób, które zamiast kupować 80d (z tą starą technologią analogową dopłaciło by do tego hipotetycznego bezlusterkowca.
    Ja myślę, że świetnie by się sprzedawał z ceną powyżej 6d2. W końcu do 6d2 nigdy nie kupisz np. RF 50/1.2 czy 28-70/2. A tutaj możesz pomarzyć chociaż
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 06-10-2018 o 16:27

Uprawnienia umieszczania postów