Strona 152 z 198 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Uzależniony

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    No a "duży skok do przodu" to pies :
    The EOS 80D Replacement to be a Big Leap Forward [CR2]

Wreszcie zobaczymy coś na prawdę powalającego(myślę, że 4K ).
    Bardzo mało konkretna plotka. Osobiście wolał bym matryce z ISO invariance i brak możliwości filmowania

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Osobiście wolał bym matryce z ISO invariance i brak możliwości filmowania
    W czym przeszkadza Ci możliwość filmowania?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Bardzo mało konkretna plotka. Osobiście wolał bym matryce z ISO invariance i brak możliwości filmowania
    Ciekawi mnie co Canon zaproponuje w tym segmencie. Czy oleje lustrzankę APS-C na tym poziomie cenowym czy też dopakuje ją w różne elementy tytułem eksperymentu dla innych modeli:
    nowy porządny sensor, skuteczne śledzenie AF, wideo 4k. Obiektywów EF-S o dobrych parametrach (następca C17-55, jasne 22 mm,) nie przybywa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ciekawi mnie co Canon zaproponuje w tym segmencie. Czy oleje lustrzankę APS-C na tym poziomie cenowym czy też dopakuje ją w różne elementy tytułem eksperymentu dla innych modeli:
    nowy porządny sensor, skuteczne śledzenie AF, wideo 4k. Obiektywów EF-S o dobrych parametrach (następca C17-55, jasne 22 mm,) nie przybywa.
    Na różnych ciekawych spotkaniach w zeszłym tygodniu nasłuchałem się tyle "plotek", że mógłbym własny serwis otworzyć i zapełniać przez miesiąc

Na razie nawiążę do tematu APS-C. Serwisy plotkarskie jeszcze o tym nie piszą, ale Sony jest na pozycji, żeby odpalić w tym segmencie prawdziwą "bombę".

I tu jest mały problem Canona, bo jeśli wyposażyć domniemanego 90d w lepszy sensor, lepszy AF ze śledzeniem i wideo 4K to dostaniemy co najwyżej odpowiednik A6300, który właściwie schodzi z rynku i kosztuje połowę tego co Canon zwykł kasować za korpus w tym segmencie. Więc taki 90d to za mało i trochę pewnie falstart, żeby konkurować tym korpusem przez kilka lat na rynku.

Jeszcze gwoli wyjaśnienia. Gdy serwisy foto-plotkarskie dotrą do tej informacji, pewnie będą wypisywać niestworzone rzeczy. Spodziewam się, że tę "bombę" Sony odpali np. za dwa lata, ale to i tak będzie w połowie cyklu życia 90d. Więc Canon musi zaproponować coś więcej?

Z "plotek" mniejszego kalibru, to Viltrox ma niedługo wypuścić odpowiednik Speed Boostera na bagnet EF-M. Bardzo fajna rzecz i pewnie przekonałaby mnie ostatecznie do zakupu jakiegoś fajniejszego korpusu serii EOS M.

I na koniec coś z obozu Sigmy, która ponoć na przyszły rok szykuje kolejny "niszowy" obiektyw. Nazwałbym go "bestią" Raz, ze względu na możliwości, a dwa, z uwagi na pewne skojarzenia biblijno-numerologiczne
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 24-06-2018 o 19:17

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Sigma 66-666mm?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Na różnych ciekawych spotkaniach w zeszłym tygodniu nasłuchałem się tyle "plotek", że mógłbym własny serwis otworzyć i zapełniać przez miesiąc
    A na CR powtórzyli mądrość Sokratesa:
    Lots of Talk, Very Little Solid Information About Canon’s Next Cameras
    Tak więc hitem tego roku będzie M5 mark II Brawo!
    Pozostaje ciagnąc łacha z Sony i czekać.
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

@marfot
    Ale m5 mark II może być bardzo fajnym aparatem. W szczególności jak włożą do niego eye-af i dpaf będzie działało w 4k. A jak w nim zadebiutuje nowa matryca ISOobojętna to już w ogóle będzie super

Miasto
    Zgorzelec

@marfot
    Ale m5 mark II może być bardzo fajnym aparatem. W szczególności jak włożą do niego eye-af i dpaf będzie działało w 4k. A jak w nim zadebiutuje nowa matryca ISOobojętna to już w ogóle będzie super
    Rzeczywiście oprogramowanie AF może być ambitne i myślę że to nie problem - nowy procek daje radę. Już pora najwyższa. Trochę nie wierzę w dpaf w 4k - jest chyba jakaś przeszkoda.
    Sterowanie tym AF pewnie się nie zmieni czyli nie będzie joya. Dla mnie to duży mankament.
    W ISO invariance nie wierzę co do zasady - nie rozumiem tego ale chyba wzrost ISO musi zawsze się wiązać ze spadkiem DR.
    Teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie aby nowa matryca była poprawna - taka jak w 7DIII i 90D. Ale życie uczy, że zawsze się znajdzie u Canona filozof, który zadecyduje inaczej.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Ale m5 mark II może być bardzo fajnym aparatem. W szczególności jak włożą do niego eye-af i dpaf będzie działało w 4k.
    fajnym aparatem to ktorykolwiek M bedzie kiedy:
    - dojdzie do niego uczciwe optycznie 35/1.4 IS
    - dojdzie do niego uczciwe optycznie 15/2
    - dojdzie do niego uczciwe 60/2.8 IS macro
    - dojdzie do tego uczciwe optycznie i gabarytowo 50-200/4.5 IS
    - dojdzie do tego uczciwe optycznie 15-70/4.5 IS

widac wspolny refren?

A jak w nim zadebiutuje nowa matryca ISOobojętna to już w ogóle będzie super
    super bedzie, jak bedzie po wpiac do M. doraznie w tym systemie sa dwa szkla: 22/2 i 11-22. bo ta ciemna mizeria optyczna 15-45 i 55-200 to moze starczyc na poziomie przecietnego odbiorcy M100. a kupowac M5 zeby do tego zapinac EF-y przez przejsciowke... to juz lepiej sobie 800D albo 200D wziac. przynajmniej bateria na wiecej niz 100 zdjec wystarczy
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Dokładnie. Ciekawe szkła spowodowałyby, że przynajmniej 30% tego forum dokupiłaby M do swoich zaawansowanych zestawów. To 35/1.4 i jeszcze ze 2 inne stałki w podobnej konwencji też mogłyby być przełomowe dla tego systemu. Wszyscy tu czekają na bezlustro FF, ale rynek zdobędą lub stracą właśnie systemem M.
    Miłego dnia
    moja www

Strona 152 z 198 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów