Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Brud na matrycy zaraz po czyszczeniu 5d2

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Brud na matrycy zaraz po czyszczeniu 5d2

Hmmm... Mysle , ze albo powinienes poszukac sobie troche wiecej materialow na temat czyszczenia , albo oddac to komus, kto zrobi to jak trzeba. Izopropanol w zasadzie nie nadaje sie do czyszczenia matrycy - podejrzewam, ze jesli "na sile" czysciles te matryce, to mozesz miec juz z szorowanym filtrem pozamiatane.:-(...

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław / Warszawa

Domyślnie Odp: Brud na matrycy zaraz po czyszczeniu 5d2

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    Hmmm... Mysle , ze albo powinienes poszukac sobie troche wiecej materialow na temat czyszczenia , albo oddac to komus, kto zrobi to jak trzeba. Izopropanol w zasadzie nie nadaje sie do czyszczenia matrycy - podejrzewam, ze jesli "na sile" czysciles te matryce, to mozesz miec juz z szorowanym filtrem pozamiatane.:-(...
    W ciągu kilku lat matrycę czyściłem już kilka razy. Nigdy nie miałem z tym problemów. Niestety teraz każde czyszczenie tymi patyczkami kończy się tak samo - jakby nie zbierały kurzu, a przesuwały go poza obszar matrycy. Opuszczenie lustra i zamknięcie migawki wznieca ten kurz i zaraz po czyszczeniu znów jest syf. Czyszczenie w ten sposób to syzyfowe prace. Kolego Jelcyk czytałem czym czyścić na mokro i najczęściej przewija się IPA czyli izopropanol czyli czysty alkohol. Piszą o tym fotografuj.pl czy inne branżówki, więc myślę, że nie mogą się mylić, o matrycę proszę się nie martwić i swoje podejrzenia zachować dla siebie. Na siłę nie czyściłem, prócz tego nikt nie "szoruje" papierem ściernym...
    przechodzę na ciemną stronę mocy. I Can.

Uprawnienia umieszczania postów