Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Nie rozumiesz. Nie mam szklanej kuli i nie wiem co będzie. Mam tylko nadzieję, że jak już Canon wypuści bezlustro FF, to będzie to produkt dopracowany. Osobiście parcia na bezlustro nie mam. 5DII ma u mnie dożywocie. Jak padnie, to kupię to, co bedzie mi najbardziej odpowiadało w danej chwili. I jest mi obojętne, czy w środku będzie lustro, czy nie. To tylko drobny element systemu rozdmuchany przez marketing outsiderów do największego problemu niebotycznych rozmiarów.
    Poza tym sporo ludzi kupi z pewnością bezlustra Canona jako uzupełnienie systemu. Chyba coś takiego dziele się z cropem. Jeśli dobrze pamiętam, to w Japonii sprzedaż Canona nie odbiega od bardziej reklamujących się firm, a jedną z nich (wydaje mi się, że Sony) nawet przewyższa.
    Możesz zaklinać rzeczywistość jak chcesz, ale to jednak Canon jest liderem rynku i Canon rozdaje karty.
    Jest liderem sprzedaży.
    Obawiam się jednak że jeśli nie wyprodukuje konkurencyjnych bezlusterkowców FF to nim być przestanie

To jest rozwój technologii, lustro jest mechaniczne, wprowadza ograniczenia, kosztuje i jest zbędne, wydzielony system AF ma systemową niedogodność itd.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Dopiero zaczyna Awatar Panama Joe
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

To jest rozwój technologii,

jp
    Aparaty bez lustra czy z lustrem półprzepuszczalnym istniały na świecie zanim ktokolwiek w SONY myślał o produkcji aparatów.
    Bezlusterkowce wykreował głównie marketing - miało być lepiej, taniej i lżej. Praktyka pokazała że bez drastycznych zmian w technologii produkcji optyki nic
    z tego nie będzie. Ani taniej, ani lepiej - inaczej. Ludzie mają różne preferencje. Zaprojektowali bagnet pod kątem zmniejszenia zestawu, ale okazało się że przestrzelili i bez dużego sensora nic z tego nie będzie. Koniec końców upakowali w to 35mm i są zmuszeni tworzyć różne efemerydy z "wbudowaną" przejściówką by nie odstawać w jakości. Ja wolę wizjer optyczny od EVF. Jeżeli ktoś woli EVF to spoko, ale czy jest to jedyny słuszny kierunek - czas pokaże. Praktyka pokazała że wielu "wizjonerów" (cudzysłów celowy) się pomyliło.
    Ostatnio edytowane przez Panama Joe ; 02-03-2018 o 14:51

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Rozumiem ze jesteś pewien ze nawet gdy bezlusterkowiec FF Canona będzie gorszy (technologia, możliwości, funkcje, cechy) i drogi w stosunku do obecnych na rynku to i tak będzie miał zbyt bo .... Canona ?
    A wiesz że właśnie tak. Nie wiem jak sobie wyobrażasz że ktoś kto posiada spory seztaw dobrych szkieł, ma opanowany workflow danej firmy będzie zmieniał system z powodu że konkurencja zrobiła coś trochę lepiej? Ja rozumiem że tak mogą robić sprzętowcy ale ludzie dla których liczy się końcowy efekt artystyczny (nie techniczny fotografii) mają gdzieś takie nowinki. Ergo jeśli taki korpus się pojawi i da rzeczywisty progres w potrzebnym zakresie to zbyt będzie na pewno.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów