Gumy to nic, ważne że coraz ładniejsze zdjęcia ptaszków robisz.
Masz w ogrodzie stałą czatownię? Tak podpytuję, bo też mam zamiar się sprężyć i coś zmontować koło domu, więc szukam wzorców.
Co Robert z tym kontrastem, chyba się nudzi?
W ostatniej wrzucie dzięcioły ładnie wyszły. Poprzednie tak jakby za bardzo cięte i przeostrzone, żeby ratować obróbką, może mikrokontrastem.
Ładnie śniegiem sypło, u mnie też.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
A dziękuję za pochwałkę
Na wiosnę tego roku zrobiłem sobie taka prowizorkę, a wyszło że stoi do dziś . Jedynie mam czas na modyfikacje aranżacji lądowiska dla ptakówProste ,zrobione z 4 krawędziaków 60/60, na dach, łaty z desek 20/100.Pierwsze obicię od środka to czarna włóknina,żeby wyczernić środek, potem podwójna siatka taka zwykła zielona ogrodnicza, na to siatka maskująca 3D.Od strony gdzie mnie ptaki moga widzieć zewnętrznej, cała ściana zrobiona z patyków,rożnej średnicy, poprzepychane są mchem, trawami,starymi liśćmi .Tak żeby nie było widać siatki.Jak się patrzy na to z 3-4 m to jedna ściana lasu,krzaczorów.
No to dlatego przyrodniczych kadrów coraz mniejBędą za to modelki , dla mnie lepiej, będzie można oczy nacieszyć
Ważne że się chłop rozwijasorki Robert za słownictwo,ale inne mi tu nie pasuje
![]()
Czekam na pierwsze kadry z garagefoto
Możliwe że mogłem przeostrzyć, pewnie potrzebna mi jest wizyta u okulistynie podbijałem kontrastu.
Sypało sypałocałe 3 godziny i już droga zablokowana, u mnie jak spadnie 4-5 cm śniegu nie zjeżdżam do pracy
Wyjechać mogę ale zjechać już nie
Nawet napęd 4/4 przy takich stromych zjazdach i mocno wyprofilowanych zakrętach staje się niebezpieczny .
Mój pierwszy myszołów.2 miesiące oczekiwania, i w tak paskudna pogodę jak dziś przyleciał.O 6 rano poszedłem wystawić mięso, potem kawa w domu. Ok 10 już byłem w czatowni.Po 2 godzinach usłyszałem jego głos nad czatownią.Przelatywał kilka razy .Już miałem się spakować i wracać do domu gdy usłyszałem furgot skrzydeł i zobaczyłem jego.. Niestety, na 600 mm prawie go nie mieściłem,a ta ogniskowa najlepiej rozmywa w tym obiektywie tło. Musżę pewnie dokupić sobie do tej zabawy 200 lub 400 mm
407.
Poiana - Myszołów by bogdan l, su Flickr