Jakby założyć sprytną owalną maskę, to efektowną winietę można skonstruować, rozjaśniając środek.
Bardzo ładny i ciemny; w sumie nie wiadomo dlaczego, bo kijek prawidłowo oświetlony. Czy doświetlenie lampą pomogłoby?
Jakby założyć sprytną owalną maskę, to efektowną winietę można skonstruować, rozjaśniając środek.
Bardzo ładny i ciemny; w sumie nie wiadomo dlaczego, bo kijek prawidłowo oświetlony. Czy doświetlenie lampą pomogłoby?
No dzięki za pochwały
Na moim nowym monitorku na E wygląda ok, no chyba że niepoprawnie mi go skalibrowalico też możliwe .
--- Kolejny post ---
To ja szukam tła bez badyli a ten mi każe winietę walićSorki Leon, ale jakoś mi by to nie leżało
A co doświetlania lampą jakoś mi teraz z tym nie po drodze.Jakby doświetlić to i by kijka doświetliłA nie mam zamiaru pół dnia siedzieć nad zdjęciem, które z założenia ma mnie cieszyć
Jestem amatorem i więcej sprawia mi przyjemności wypad za ptaszorami niż późniejsza obróbka
I najważniejsze że w domu są ochy i achy
Choć każda uwaga skierowana w mą stronę jest ważna i staram się następnym razem korzystać z uwag dostarczanych przez zaglądających do mego wątku
![]()
Choć widzę że wykruszyła się stara wiara którzy mieli też swe wątki i można było nawzajem sobie pojeździć po sobie![]()
Nie czepiam się z tą winietą (mamy różne poglądy na temat tła), a nawet zazdroszczę takiego ładnego ptaszka.
Ostre słońce było?
Możliwe że oświetlenie w pokoju nie jest takie jakby być powinno, Mam ledy na suficie,może one wymuszają na moim oku takie a nie inne ruchy suwakami.Jak znajdę czas wezmę się i za to.To może być faktycznie ten problem. 90 % moich zdjęć niestety obrabiam wieczorami, czasami nawet dość późno.
hehe, i dobrze że każde z nas ma inne poglądy bo tak to by było nudnoI wszystkie zdjęcia czy to ptaków czy krajobrazu, czy innego rodzaju były by jednakowo podobne. I można by było pomyśleć że robił to jeden i ten sam pstrykacz
A co do ptaszka, prosta recepta - wytypować rejon gdzie przebywa, wybudować czatownie, i przebywać w niej prawie co dnia, lub w każdy weekend - i ON da się przyłapać na sesję zdjęciową ...Aha nie za pomnij o kijaszkuDo dziś pamiętam te nasze rozmowy o kijaszku - rodzaju,koloru,wielkości a nawet czyszczenia go z zabrudzeń naturalnych
![]()
Zobacz do tego wątku
http://www.canon-board.info/druk-ska...i-zdjec-93840/
Dyskutuję tam z kolegą czornym o świetlówkach Philips i Osram. Kupiłem sobie takie, zamontowałem na suficie 2 sztuki w oprawie rastrowej, ściany pokoju są białe, sufit z jasnego drewna - w domowych warunkach wystarczająco dobre oświetlenie pokoju.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 15-01-2018 o 00:06
A ja i w domu i tam gdzie coś pstrykam dla zysku wymalowane mam na kolor szary .
Ale do wątku podanego zajrzę oczywiście i może coś ciekawego dla siebie wybiorę- dziękuję za podpowiedź.
--- Kolejny post ---
Jeszcze jedno z myszołowem
414.
Poiana, /M/ - Myszołów , samiec by bogdan l, su Flickr
No 414 bardzo fajne![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Mnie ten myszak także się spodobał.
W myszakach 410-412 nie pasuje mi kadrowanie. W ostatnim, jak dla mnie, zbyt mocno wyostrzyłeś.
[ 500px ]