Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: Canon 1Dx vs 5D MKIII

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 1Dx vs 5D MKIII

Hej! odkopuję temat, czy ktoś miał w między czasie podobne rozterki wy mógłby się nimi podzielić*?

mój 5d mki ma już ponad 200k przebiegu i po 8 latach domaga się emerytury. Ostatnio miałem przyjemność testować 5d mkIII i było fajnie ale szczerze... wow factora nie było. To czego mi brakuje w 5dmki to praktycznie brak AF i seria. Czy różnica w AF między 5dmkIII a 1dx jest zauważalna ?

dodatkowym problemem jest dostępność 1dx.. to praktycznie były kruk

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez SirRoot Zobacz posta
    Ostatnio miałem przyjemność testować 5d mkIII i było fajnie ale szczerze... wow factora nie było. To czego mi brakuje w 5dmki to praktycznie brak AF i seria.
    No przecież właśnie zaawansowany AF i całkiem przyzwoita seria to różnica, którą powinieneś zauważyć natychmiast. Do tego dochodzi całkiem użyteczne wysokie ISO (1600-3200) oraz większy DR, który pozwoli na większe korekty w czasie obróbki. Obrazek dostarcza sporo detali co daje większe możliwości kadrowania (cropowania).
    Mnóstwo osób przesiadło się z 5D na 5DIII bo różnica jest poważna.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    No przecież właśnie zaawansowany AF i całkiem przyzwoita seria to różnica, którą powinieneś zauważyć natychmiast. Do tego dochodzi całkiem użyteczne wysokie ISO (1600-3200) oraz większy DR, który pozwoli na większe korekty w czasie obróbki. Obrazek dostarcza sporo detali co daje większe możliwości kadrowania (cropowania).
    Mnóstwo osób przesiadło się z 5D na 5DIII bo różnica jest poważna.
    no i to zauważyłem. Obrazek, dr, kolory w 5d dla mnie są ok. Szukam dobrego af w servo/ISO i w 5d mkIII wiem już jakei są.
    Zastanawia mnie jak jedynka ma się do 5d w kontaście AF w trybie servo dla obiektów poruszających chaotycznie w kierunku do/z aparatu- przeczytałem, że szału nie ma.
    Ostatecznym pytaniem jest czy 1dx jest warty dopłacenia 4-5 tys za używkę.

Uprawnienia umieszczania postów