No to jest następca setki. Ultrakompaktowa lustrzanka.
Canon EOS 200D - Canon Polska
https://www.dpreview.com/news/203069...l-sl2-eos-200d
No to jest następca setki. Ultrakompaktowa lustrzanka.
Canon EOS 200D - Canon Polska
https://www.dpreview.com/news/203069...l-sl2-eos-200d
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I może będzie robił ostrzejsze zdjęcia niż 6d mk II, ale na pewno 6d mk II będzie wygodniejszy
Przecież wiadomo, że 100d, a teraz 200d to nie jest aparat o którym warto pisać, od dziś warto tylko o 6d mk II![]()
Logicznie jadą z numeracją. Jeszcze parę lat i dojdą do 300D i historia zatoczy koło![]()
Zobaczymy ile przyjdzie zapłacić za niego w złotówkach. Gdyby cena oscylowała w okolicach np. 1999 za samo body to byłaby fajna alternatywa dla bezluster.
Cena za body ustalona na 2660. Teraz mam dylemat, miałem zamienić 100D na nowszą wersję ale mocno się zastanawiam czy warto. 100D lubił sobie spudłować, szczególnie w pochmurne dni. 200D też ma 9pkt. AF, co prawda ma DP ale jakoś ostrożnie podchodzę do jego nieomylności bo szybkość a celność to dwie różne sprawy. Zaczynam zerkać z pewną nieśmiałością na 750D lub 760D. Cena podobna ale oba mają pewniejszy 19pkt. AF. Tylko dynamiki w 200D mi będzie żal. Właściwie to bym kupił 200D ale nie chcę być testerem :-) Poczekam do pierwszych recenzji użytkowników.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-06-2017 o 18:18
Brałem pod uwagę, ale DPP Canona który używam nie czyta mi rawów z 77D i 800D. Wciąga tylko te z 80D. A jpeg-i mnie jakoś nie przekonują. Swoją drogą ciekawe dlaczego w tak krótkim czasie po premierze użytkownicy w ciepłych krajach oddają je w tak zaniżonych cenach? Obecna cena tego aparatu w Polsce to jakiś żart. Jakbym miał do wydania ponad 3 koła to bez zastanawiania się dołożyłbym do 80D. A tak w ogóle to nie wiem kto odpowiada za składanie aparatów w Canonie. Mam wrażenie że gość jest trochę "rozgarnięty". Chyba mając do dyspozycji 1 komplet Lego Batmana potrafi zrobić z klocków dwie figurki... Potem wypuszczają aparaty - jednemu zakosimy wizjer, drugiemu system AF, a do 1400D może wsadzimy pryzmat bo patrz pan na stole został... I 4K też trzeba wsadzić bo przecież 80D jakoś się udało bez tego wykonać, co się będzie marnować... Oni tam chyba mają płacone od części - komu więcej zostanie to premia...