Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Utopiłem 6D + 16-35/4

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Odp: Utopiłem 6D + 16-35/4

spoko, daj znać jak wynik akcji
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez plaucjusz Zobacz posta
    Mam nadzieję, że po takich radach sam kiedyś trafisz na taki sprzęt po kąpieli. Życzę z całego serca. Panie kolego

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
    Mam nadzieję ze post pana.kolegi o sprzedaży frajerowi to żart. Na twoim miejscu sprzedałbym aparat i obiektyw osobno, uczciwie opisując o zalaniu i kosztach naprawy. 6D to 1tys zł + 16-35 drugi tysiąc. W najgorszym wypadku podejrzewam, że dostaniesz 2 tys zł. Na używkę 6d wydasz 3,8tys +16-35 2,8tys zł czyli razem 6,6 tys minus kasa za zalany sprzęt 2 tys i zostaje nam 4,6tys czyli tyle ile sobie życzą za naprawę a i tak nie masz pewności czy po naprawie będzie to działać. Pytanie ile zaoszczędzisz na tańszej naprawie, jaki przebieg miał twój aparat i w jakim stanie było szkło

Coś już napisał Awatar lucas_g
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Mam nadzieję ze post pana.kolegi o sprzedaży frajerowi to żart. Na twoim miejscu sprzedałbym aparat i obiektyw osobno, uczciwie opisując o zalaniu i kosztach naprawy. 6D to 1tys zł + 16-35 drugi tysiąc. W najgorszym wypadku podejrzewam, że dostaniesz 2 tys zł. Na używkę 6d wydasz 3,8tys +16-35 2,8tys zł czyli razem 6,6 tys minus kasa za zalany sprzęt 2 tys i zostaje nam 4,6tys czyli tyle ile sobie życzą za naprawę a i tak nie masz pewności czy po naprawie będzie to działać. Pytanie ile zaoszczędzisz na tańszej naprawie, jaki przebieg miał twój aparat i w jakim stanie było szkło
    Jutro podjadę do serwisu od chrislab i zobaczę, co da się zrobić w temacie. Szkło nie ma nawet roku i wygląda jak nowe. Puszka ma ponad 3 lata, nie zdążyło jej stuknąć 10 tys. i również wygląda jak nówka. Strasznie mi szkoda tego sprzętu, bo ostatnio powymieniałem trochę rzeczy i ok. 2 tygodni temu skompletowałem wszystko jako kompromis między jakością, ceną, wagą i potrzebami. Nie planowałem przez najbliższy rok, dwa nic zmieniać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    Jutro podjadę do serwisu od chrislab i zobaczę, co da się zrobić w temacie. Szkło nie ma nawet roku i wygląda jak nowe. Puszka ma ponad 3 lata, nie zdążyło jej stuknąć 10 tys. i również wygląda jak nówka. Strasznie mi szkoda tego sprzętu, bo ostatnio powymieniałem trochę rzeczy i ok. 2 tygodni temu skompletowałem wszystko jako kompromis między jakością, ceną, wagą i potrzebami. Nie planowałem przez najbliższy rok, dwa nic zmieniać.
    No to współczuję, faktycznie szkoda takiego sprzętu.

...czyli tyle ile sobie życzą za naprawę a i tak nie masz pewności czy po naprawie będzie to działać
    Jak nie ma? Ma, przecież to autoryzowany serwis. I to mz. o wiele pewniejsze wyjście, niż dawać sprzęt domorosłym dłubaczom licząc na jakiś cud:/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Jak nie ma? Ma, przecież to autoryzowany serwis. I to mz. o wiele pewniejsze wyjście, niż dawać sprzęt domorosłym dłubaczom licząc na jakiś cud:/
    Dostajesz gwarancję na wymienione części, nikt nie da ci 2 letniej gwarancji na bezawaryjne działanie całości sprzętu. To tak jak byś dał używany samochód do naprawy silnika i liczył na to, że cały samochód będzie jak nowy

Pełne uzależnienie

nikt nie da ci 2 letniej gwarancji na bezawaryjne działanie całości sprzętu
    Tom77 słyszałeś żeby ktokolwiek dawał taką gwarancję po naprawie?

Uzależniony

I czym sie to wszystko skonczylo? Jakby co , to bylbym chetny na te zwloki...

Coś już napisał Awatar lucas_g
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    I czym sie to wszystko skonczylo? Jakby co , to bylbym chetny na te zwloki...
    Wczoraj aparat wylądował w serwisie. Z tego co mówił mi Pan, który podejmie się reanimacji mojego sprzętu, to serwis na Żytniej nie otwierał mojej puchy. Aparat został podpięty w celu sprawdzenia i po odczytaniu błędów stwierdzono, że do wymiany jest matryca i migawka. Aparat ma bardzo delikatne ślady korozji w dwóch miejscach i istnieje duże prawdopodobieństwo, że uda się go reanimować. Z obiektywem wygląda sprawa tak, że stoi przysłona. Jest to tylko opinia po wstępnych oględzinach. Dziś mam dostać info, czy uda się aparat postawić na nogi i jaki będzie koszt reanimacji. Dam znać jaki będzie finał.

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

w ktorym finalnie serwisie dostaleś takie info?
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów