Strona 55 z 133 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A jaki byłby sens, jeśli Canon by dał w puszce za 9000 matrycę z modelu za 15000 ? Na dodatek wsadzili AF nie odbiegający już zbytnio od w/w.
    nie mówię o tej samej matrycy (gdzie napisałem że oczekuję tej samej matrycy) mówię o matrycy wykonanej w aktualnej technologii a nie przestarzałej z wysokimi szumami odczytu i słabym dr, nowe technologicznie matryce są również używane w tańszych puszkach np 80D - czemu do 80D canon daje lepszą technologicznie matrycę niż do 6DII za 9000zł? jaki to ma sens? czemu canon wsadza do cropa nową technologicznie matrycę a do fullfrejma starą? ja nie rozumiem jaki to ma sens i to się nie mieści w moim pojmowaniu interesu
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Bo 80d to nie jest entry-level crop body ?

PS. jeśli jednak miałbym wskazać aparat, który faktycznie ma DR wyraźnie lepszy, to nie będzie to 80d, tylko właśnie 5d4.

https://www.dpreview.com/reviews/ima...23763066984709
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-09-2017 o 11:03
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar aptur

6DII nie dla mnie, choć z zainteresowaniem czytam wasze przemyślenia. Matryca matrycą (choć oczywiście mogłaby być lepsza)ale po prostu nie akceptuję aparatu z odchylanym LCD i nie, nie mam zamiaru sobie go odwracać plecami Cena tego body to w ogóle jest osobny temat i zdecydowanie wolałbym kupić 5DIII za niewiele więcej. Co tam jeszcze. Tysiąc pięćset, sto dziewięćset punktów AF skupione w jednym miejscu? Dobra, już dalej nie będę się znęcał.
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 01-09-2017 o 11:58

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Widzisz, ja z kolei nie rozumiem czemu odchylany ekranik może być problemem.
    Jeśli nie chcę z tego korzystać, to nie korzystam - jest na stałe odwrócony przodem do mnie i tyle. Wcale nie trzeba odwracać plecami.
    Mógłbyś mi, tak z ciekawości podać przyczyny Twojej niechęci?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Widzisz, ja z kolei nie rozumiem czemu odchylany ekranik może być problemem.
    Jeśli nie chcę z tego korzystać, to nie korzystam - jest na stałe odwrócony przodem do mnie i tyle. Wcale nie trzeba odwracać plecami.
    Mógłbyś mi, tak z ciekawości podać przyczyny Twojej niechęci?
    cos co sprawdza sie w klasie powiedzmy taniej/amatorskiej, niekoniecznie bedzie na miejscu (w sensie dobrze odbierane, wcale nie mam tu na mysli urazenia czyjegos ego gadżetem z klasy amatorskiej)w wyzszej (a w PL 6D2 to juz profi ;-)) to troche tak jak montowanie do Q7 kół w rozmiarze 13 cal, bo w polonezie sie sprawdzały to czemu nie dac ich tu.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Bo 80d to nie jest entry-level crop body ?

PS. jeśli jednak miałbym wskazać aparat, który faktycznie ma DR wyraźnie lepszy, to nie będzie to 80d, tylko właśnie 5d4.

https://www.dpreview.com/reviews/ima...23763066984709
    80D na niskim iso ma lepszy DR niż 6D na niskim iso (bo o tym mowa) może 7DII w cropie się jakoś wyróżnia wszystko inne jest albo większe albo mniejsze ale z samej swojej natury mniej lub bardziej entry level widzę że wracamy do "entry level" no więc entry level i 9000zł i fullframe to się kłóci moim zdaniem każde z każdym ale znowu to moje osobiste postrzeganie rzeczywistości i jeśli to entry level to utwierdza mnie to w przekonaniu że nie warto kupować.
    moim zdaniem wkładanie starej technologii w nowy produkt nie broni się z żadnego punktu widzenia ale to znowu mój osobisty pogląd na sprawę, konkurencja czyli nikon wkłada dobre matryce w każdy segment

jeśli chodzi o gibany ekranik to ja po prostu go nie potrzebuję, nie da (albo będzie trudno) się na niego np. nakleić magnetycznej ramki do wizjera (akurat nie używam ale kiedyś używałem) ostatecznym co mogę kupić jest ekranik góra-doł, całkowicie gibany mnie nie interesuje i raczej nie kupię
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 01-09-2017 o 12:38
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    cos co sprawdza sie w klasie powiedzmy taniej/amatorskiej, niekoniecznie bedzie na miejscu (w sensie dobrze odbierane, wcale nie mam tu na mysli urazenia czyjegos ego gadżetem z klasy amatorskiej)w wyzszej (a w PL 6D2 to juz profi ;-)) to troche tak jak montowanie do Q7 kół w rozmiarze 13 cal, bo w polonezie sie sprawdzały to czemu nie dac ich tu.
    Akurat z taką interpretacją*ciężko mi się zgodzić. Ruchomy wyświetlacz może się*przydać w wielu sytuacjach, żeby sobie oszczędzić np. taplania się w błocie. A przykład z kołami to w mojej ocenie co najmniej chybiony.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    nie akceptuję aparatu z odchylanym LCD
    To oszczędzaj sprzęt który masz, albo zrób jakiś zapas puszek, bo jest duża szansa, że za kilka lat nie będziesz już mógł kupić aparatu, który akceptujesz.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

A przykład z kołami to w mojej ocenie co najmniej chybiony.
    Akurat z taką oceną* trudno mi się zgodzić.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

No z tym AF to jednak przesadzasz.
    Ilość i rozmieszczenie punktów stanowi wielką różnicę.
    Chyba jednak nie przesadza bo jakos brak AF w 6d nie powodował, ze ludzie kupowali drozszy 5d3. Canon tym razem sie zabezpieczyl i tyle. 6d ma nie byc zadnym zagrozeniem dla 5d: nie stać na 5d to kupujesz 6d albo siedzisz na cropie albo idziesz do konkurencji.

Strona 55 z 133 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów