Strona 56 z 133 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Chyba mnie nie zrozumiałeś.
    Ja się nie zgodziłem z tym, że Af w 6d2 nie odbiega zbytnio od 5d3 (o 4 już nie wspomnę). Właśnie uważam, że różnica jest bardzo wyraźna. Sama ilość czujników to nie wszystko. Liczy się jeszcze rozmieszczenie.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    To oszczędzaj sprzęt który masz, albo zrób jakiś zapas puszek, bo jest duża szansa, że za kilka lat nie będziesz już mógł kupić aparatu, który akceptujesz.
    Nie no tak źle chyba nie będzie. Nie sądzę aby wszędzie wsadzali gibane ekrany. Jak zamontują taki w kolejnym 5D to się przerzucę na szachy albo na grzyby zacznę chodzić.

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Słaby DR Ilekroć tego słucham to się śmieję. Słaby, czyli nie gorszy od poprzednika, który był całkiem dobry pod tym względem
    Test zakresu tonalnego 6D był robiony według starej metodologii.
    Test tego samego aparatu robiony według nowej metodologii różnił by się też punktacją.
    Możesz porównać testy zakresu tonalnego i punktacje tegoż na przykładzie Nikonów D610 https://www.optyczne.pl/upload2/1029...sensor_RMS.png i D600 https://www.optyczne.pl/upload2/7333...kres_raw48.jpg

"Dla najlepszej jakości obrazu przy ISO 100 testowany aparat notuje wartość niemal 10 EV, co zdecydowanie można uznać za bardzo dobry wynik. Co prawda jest to wartość wyraźnie wyższa niż zanotowana w teście D600, jednak ze względu na zastosowanie odmiennej metody wyznaczania, wyników tych nie da się bezpośrednio porównać. Ponieważ jednak nowy model według specyfikacji ma tę samą matrycę, co jego poprzednik, a ponadto dotychczasowe rezultaty w zasadzie to potwierdzają, śmiało można stwierdzić, że oba aparaty prezentują porównywalnie dobry poziom w tej kategorii." https://www.optyczne.pl/254.8-Test_a...a_tonalna.html

Punktacja
    Zakres tonalny
    Nikon D600: 6,84
    Nikon D610: 8,62

[D750: 9.10]

a Canony:
    6D: 6.64
    6D II: 8.18

[5D IV: 8.71]
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 01-09-2017 o 13:45

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie no tak źle chyba nie będzie. Nie sądzę aby wszędzie wsadzali gibane ekrany. Jak zamontują taki w kolejnym 5D to się przerzucę na szachy albo na grzyby zacznę chodzić.
    Mam nadzieje, że wsadzą - to by był ideał dla mnie. Zamiast kładzenia się w syfie, wyginania sobie szyi w pozach człowieka gumy można by wygodnie robić zdjęcia. Jest to jedna z rzeczy, która wywołuje u mnie zazdrość u posiadaczy takiego d750, k1, m3/4, etc. WIFI + smartfon to też jest jakaś tam proteza.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Jest to jedna z rzeczy, która wywołuje u mnie zazdrość u posiadaczy takiego d750,
    W D750 jest to inaczej rozwiązane. Dużo lepiej IMO. Od biedy takie gibanie mógłbym może zaakceptować. W ogóle taki stary D750 jawi mi się lepszym aparatem od 6DII i jest na dodatek tańszy

W D750 jest to inaczej rozwiązane. Dużo lepiej IMO. Od biedy takie gibanie mógłbym może zaakceptować. W ogóle taki stary D750 jawi mi się lepszym aparatem od 6DII i jest na dodatek tańszy
    Najbardziej gibanie to mi się podoba w tych canonach co je mają oraz w Olympusie, choć gibanie w d750 czy k1 tez jest dla mnie lepsze niż jego brak. Na razie gibanie kojarzy się z amatorskimi korpusami ale mam nadzieje, że to się zmieni i dorzucą do 5d.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    cos co sprawdza sie w klasie powiedzmy taniej/amatorskiej, niekoniecznie bedzie na miejscu (...)w wyzszej (a w PL 6D2 to juz profi ;-))
    IMO dla firmy Canon nie ma znaczenia jak to traktujemy w PL, 6D2 to amatorskie FF i gibany wyświetlacz jest jak najbardziej na miejscu

taki stary D750 jawi mi się lepszym aparatem od 6DII i jest na dodatek tańszy
    Bo 6D2 nie jest zły, tylko po prostu za drogi, IMO stanieje co najmniej do poziomu ceny D750

Na razie gibanie kojarzy się z amatorskimi korpusami ale mam nadzieje, że to się zmieni i dorzucą do 5d.
    Mi też się tak kojarzy, ale mam nadzieję że do 5D go nie dorzucą, IMO wystarczy że zostanie w 6D

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta

Mi też się tak kojarzy, ale mam nadzieję że do 5D go nie dorzucą, IMO wystarczy że zostanie w 6D
    A ja myślę, że dodadzą. Tak samo jak dotyki też były "amatorskie" i się pojawiły. Dobrze zrobiony gibany ekran to skarb. Puryści będą musieli przełknąć gorzka pigułkę i przeżucic się na +1 iteracje na Jedynkę

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    moim zdaniem wkładanie starej technologii w nowy produkt nie broni się z żadnego punktu widzenia ale to znowu mój osobisty pogląd na sprawę, konkurencja czyli nikon wkłada dobre matryce w każdy segment
    Konkurencja robi wiele różnych rzeczy - efekty ekonomiczne są mizerne. Może w takim razie to co robi Canon ma sens skoro w tym biznesie od lat odnoszą sukcesy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

A ja myślę, że dodadzą. Tak samo jak dotyki też były "amatorskie" i się pojawiły. Dobrze zrobiony gibany ekran to skarb. Puryści będą musieli przełknąć gorzka pigułkę i przeżucic się na +1 iteracje na Jedynkę
    Nie jestem purystą. Doceniam przydatność gibanego wyświetlacza. Jednak wolałbym mieć jakiś rozsądny wybór, a nie być zmuszonym do kupowania albo puszki z odchylanym wyświetlaczem, albo jedynki.

Strona 56 z 133 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów