Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
Jakoś nie złapałem Twojej myśli :-)
Ja również.

Pada powyżej propozycja zakupu 6D zamiast 5D mk II, jak sprawdziłem to migawka w 6D przewidziana jest na 100tys. klapnięć a w 5d MK II na 150 tys. klapnieć. A więc czy na prawdę warto wziąć 6D? Bo w sumie w specyfikacji nie wypada jakoś specjalnie lepiej od 5DmkII.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Ile masz tych ślubów, że zamierzasz zainwestować 7k ? Może lepiej dołożyć jeszcze kilka złociszy i kupić używanego 6d ? 5dmkII to dobry aparat, ale 6d jest dużo łatwiejszy w robieniu i obróbce zdjęć. Poza tym jest dużo młodszy. Jak Ci nie wyjdzie to zawsze możesz sprzedać.
p.s daruj sobie tą sigmę zwłaszcza używkę. Af to loteria i wymaga kalibracji przez serwis. IMHO 35 art duuuuuużo lepiej dla Ciebie będzie, ale to kolejne koszta. Dla tego zapytałem ile spodziewasz się ślubów.
Na ten rok, jeden jako drugi fotograf. Kolejny ślub mam na przyszły sezon. Na razie to tyle, ale szybko sie rozwijam, nawiązałem współpracę z dwoma firmami. Porzuciłem dawną pracę i stawiam wszystko na 1 kartę. Fakt nie mam kasy więc będzie kredycik ;]
Możesz mi rozwinąć ten fragment na czym polega większa łatwość w robieniu zdjeć i obróbce na korzyść 6D?