Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Canon 5DS R czy A7R II

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5DS R czy A7R II

dzięki za odpowiedzi, nie do końca rozumiem co masz na myśli mówiąc marketing. Moja praca to zdjęcia kolekcji ubrań dla kilku mniej lub bardziej znanych firm. Nie wiem też co masz na myśli, mówiąc o planowaniu sesji i pogody. Nie wiem czy Marcin Tyszka też tak ma, ale u mnie mam konkretny termin na zdjęcia, modelkę, makijażystkę, ubrania. Bez względu na pogodę itp. zdjęcia muszą wyjść tego dnia a nie innego. Nie używam blend ponieważ oślepiają modelkę, a przy lampie (używałam Jinbei HD 610) zdjęcie traci naturalność. Taki już mam gust. Nigdy nie używałam innych firm aparatów, zaczynałam od Canona 6d, potem 5d Mark 3 i teraz mam 5DS R, który dla mnie był gigantycznym skokiem w przód, ponieważ dał mi możliwość sporego kadrowania w Photoshopie. Ogarniam techniczny aspekt robienia zdjęć, ale w związku z brakiem produktów konkurencji nie mam rozeznania w sprawie DR czy kolorów. Photoshopa znam bardzo dobrze.
    Napisałam tę wiadomość, ponieważ wyczytałam, że ten adapter Mc11 działa bardzo dobrze na a7r ii. Sprzedaż obiektywów do zmiany systemu jest zupełnie nieopłacalna. Za mojego 70-200 mogę wziąć ok. 6-7 tys., a nowy Sony 70-200 czy Nikkor to wydatek 13 tys.

Co do serwo, to czy jesteś pewny, że nie zadziała to przy obiektywie Canona na body Sony?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Izabelia Zobacz posta
    Bez względu na pogodę itp. zdjęcia muszą wyjść tego dnia a nie innego. Nie używam blend ponieważ oślepiają modelkę, a przy lampie (używałam Jinbei HD 610) zdjęcie traci naturalność.
    Ogarniam techniczny aspekt robienia zdjęć
    No cóż, po takich informacjach chyba faktycznie nie pozostaje nic innego, niż zakup czegokolwiek, co umożliwi skupienie się na ratowaniu problemów spowodowanych podczas zdjęć, zamiast na zrobieniu poprawnych technicznie zdjęć od początku...
    Lustrzanki Canona można wypożyczyć. Warto sprawdzić, czy nie da się wypożyczyć takiego zestawu Sony, o jakim myślisz, wtedy naprawdę niskim kosztem (w porównaniu do nietrafionej zmiany systemu) przekonasz się, czy większy DR jest ratunkiem na nieoptymalnie zrobione zdjęcia.

zrozumiałam aluzję. Mimo to, wiedz że akurat w tej branży nie jestem osamotniona w kwestii lamp.
    Pytanie czy w przypadku poprawnie naświetlonego zdjęcia DR jest absolutnie bez znaczenia?
    Ostatnio edytowane przez Izabelia ; 17-07-2017 o 20:26

Uprawnienia umieszczania postów