Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/
40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/
Niech dadzą 10mpx mniej.
Ostatnio patrzyłem jakieś testy porównawcze Sony a7/a7r/a7s. Ten a7s z 12 mpx zamiótł pod dywan kolorami i dyn.range inne modele. I z tych wszystkich cudawiankow obecnych widzę że chyba tylko on jakoś dorównuje starej poczciwej 5d jesli chodzi o jakość fot.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Nie wiem co to dxo, wiem tylko że 6d nie daje tak ladnych fotek jak 5d. Niebo w a7/a7r wygląda jak fioletowe. Niestety podobnie koloryzuje 6d, kalibracja troche pomaga, ale to chyba nie to.
https://www.bhphotovideo.com/explora...ts-you-best%3F
Canon EOS M20 Coming at the End of August [CR3]
Rodzinka się powiększa.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
O, znowu można plotkować!
Dawno nie było tak nudnej premiery jak 6d2, w zasadzie zero zaskoczenia.
Ze szkłami za to znacznie trudniej. Można wymyślać bzdurne EF 200-600/5.6 lub bardziej prawdopodobne EF-S 35/1.8, a Canon i tak nie chce się podporządkować i w zamian wypuszcza niszowe EF-S 35/2.8 macro. W ogóle w tym roku coś wyjątkowo cienko u Canona ze szkłami. W drodze na razie widać tylko jedną L-kę, pewnie 85/1.4. A co dalej?
Brakuje w szklarni standardowej L-ki pod cropa. Chętnie bym przygarnął taką 15-85L czy 18-135L. A tak zostaje stary 17-55 2.8 pamiętający jeszcze czasy dinozaurów. Byłem zdecydowany na to szkło jak kupowałem swoje body. Co prawda mam tylko 100D ale budowa tego szkła nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Nie na tyle żeby dać za nie tyle kasy. Można powiedzieć że puszka też plastik fantastik, ale kosztuje adekwatnie do wykonania. W przypadku 17-55 spodziewałem się raczej solidniejszej budowy.