Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    tylko, że za takim opisem dalej idzie atrakcyjna cena a ta jak wiadomo czyni cuda
    czasem warto zaryzykować tylko trzeba mieć świadomość ryzyka
    To nie było ryzyko, ale "niedopowiedzenie" w opisie, kierowane do niedoświadczonego użytkownika, dlatego można się zastanawiać, czy nie można go traktować jako świadomą próbę wprowadzenia w błąd.
    Widziałem tą aukcję od początku, cena była bardzo atrakcyjna, ale widząc starą wersję Sigmy* nawet nie czytałem dokładnie opisu do końca, bo jeśli firma handlująca sprzętem sprzedaje obiektyw "za połowę wartości"** , to nie robi tego przypadkiem.

* - wiem o problemach z firmware obiektywów i pracy wyłącznie "na pełnej dziurze", gdyby to miał być obiektyw tylko portretowy, może dałoby się przeżyć, ale raczej nie przy makro
    ** - połowę wartości nowszej wersji, działającej poprawnie z lustrzankami cyfrowymi
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 08-07-2017 o 13:00

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    To nie było ryzyko, ale "niedopowiedzenie" w opisie, kierowane do niedoświadczonego użytkownika, dlatego można się zastanawiać, czy nie można go traktować jako świadomą próbę wprowadzenia w błąd.
    Widziałem tą aukcję od początku, cena była bardzo atrakcyjna, ale widząc starą wersję Sigmy* nawet nie czytałem dokładnie opisu do końca, bo jeśli firma handlująca sprzętem sprzedaje obiektyw "za połowę wartości"** , to nie robi tego przypadkiem.

* - wiem o problemach z firmware obiektywów i pracy wyłącznie "na pełnej dziurze", gdyby to miał być obiektyw tylko portretowy, może dałoby się przeżyć, ale raczej nie przy makro
    ** - połowę wartości nowszej wersji, działającej poprawnie z lustrzankami cyfrowymi
    a pamiętasz jakżeśmy się tu na forum ze trzy lata temu ekscytowali licytacją przed choinka na allegro Canona D60?
    poszedł za bardzo dobre pieniądze, potem jeszcze kupiec szybko go wystawił i próbował odzyskać zainwestowane środki
    taka drobna zmiana w opisie a jaka różnica po rozpakowaniu paczki
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 09-07-2017 o 08:23
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uprawnienia umieszczania postów