-
Odp: aparat do sportu i imprez
Powiem tak...z przedstawionej dziś specyfiki 6D mk II wynika, że to taki 80D tylko mający pełną klatkę....ale za to kilka rzeczy bardziej zaawansowanych fotograficznie obcięli w porównaniu do 80D....wiem, ze to daremne żale ale dlaczego zawsze tak kombinują, że nigdy nie ma jakiegoś sensownego połączenia elementów ??? 7d mk II....fajny i bym go obstawiał za solidność i szybkość....ale to jednak Crop. 80d...fajny crop tani...ale jednak ograniczony co do 7d II . 6D II fajny FF ale znów poobcinany z czasów migawki czy 1 slot kart. Itd Itd...ech. Albo tak : 6D II nowy 9tyś. To już lepiej dołożyć i kupić 5D mark III. Ale to już lepiej w podobnej cenie kupić używkę 1DX mk I :-)))
Na chwilę obecną poczekam na jakieś testy 6D mk II. Jeśli to ten sam układ AF co w 80d to nie wiem czy jest sens myśleć o 80d. Jak już to z cropa zostaje mi do rozważenia 7DmkII. Jeśli zaś af w 6D okaże się dobry to chyba się zdecyduję. Szybszy troche od 6Dmk I , uchylny ekran - może śmieszne ale ja lubię bawić się perspektywą i już nie musiałbym się kłaść tak często "na żabę, albo strzelać na ślepo z góry.
jeśli zaś 6D mkII okaże się nadal amatorską padaką, o szybkości zapisu i buforowania praz AF na poziomie wersji I, to chyba jednak pójdę albo w używkę 7D mk II albo, 1D mark IV. Natomiast 5D mark III wciąż poza moim zasięgiem jednak cenowym i wcale nie wiem czy do szybkich akcji jakoś lepszy niż 7dmkII albo 1DmarkIV.
I co Wy na to ? :-)
Uprawnienia umieszczania postów