Witam.
Ostatnio rozszerzyłem swoje zainteresowania poza spokojne sesje portretowe i zająłem się reportażem imprez oraz reportażem sportowym. Imprezy - kulturalne, eventy techno, koncerty rockowe a czasami jakiś kotlet wpadnie ślubny. A sport to maratony,zawody sztuk walk.
Na chwile obecną mam 24-70 f 2,8 mark I oraz 70-200 mark I z IS. Aparat mam 6D....ale od czasu jak zacząłem szybsze akcje robić to bardzo dużo zdjęć jest nietrafionych...aparat nie nadąża za akcją i ma tylko 4 klatki /s co jest strasznie deprymujące. No i wolny bufor. Pominę już kwestię że body zapasowe to Canon 5d mark I + kilka portretówek Canona :-)) Ale kończąc żarty....
Czym uzupełnić zestaw, żeby mieć aparat na szybkie akcje ? Zastanawiam się nad takimi opcjami jak : 80d vs 7D mark II vs 6D mark II. Myślałem też o 1D mark IV ale....mam zamiar więcej jeździć na imprezy plenerowe a zwłaszcza foto maratonów mi się spodobała, w tym górskich biegów. ...nie chcę przeginać z kilogramami w serii 1D bo wszystko to i tak będę musiał nosić na sobie.
Co polecacie ?