Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 339

Wątek: Sony A9

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sony A9

to statystyka czyli wielkie kłamstwo ja dla kolegi z innego portalu zrobię inną mniejsza tabelkę:

canon 17-40 L /4 używka 1700zł
    canon 25-105 LIS /4 używka 1850zł
    canon 100-400 LIS 4.5-5.6 używka 3500zł

i mógłbym tak jechać jeszcze przez dobrych kilka linijek ale przypomniał mi się kawał o krawacie z placu czerwonego i zrozumiałem że to może być ten sam temat obiektywy nie powinny być zbyt tanie bo droższy obiektyw to lepszy fotograf i dodatkowe lajki do sławy na facebooku.
    kolega z innego portalu nie musi dziękować za otwarcie oczu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    to statystyka czyli wielkie kłamstwo ja dla kolegi z innego portalu zrobię inną mniejsza tabelkę:

canon 17-40 L /4 używka 1700zł
    canon 25-105 LIS /4 używka 1850zł
    canon 100-400 LIS 4.5-5.6 używka 3500zł

i mógłbym tak jechać jeszcze przez dobrych kilka linijek ale przypomniał mi się kawał o krawacie z placu czerwonego i zrozumiałem że to może być ten sam temat obiektywy nie powinny być zbyt tanie bo droższy obiektyw to lepszy fotograf i dodatkowe lajki do sławy na facebooku.
    kolega z innego portalu nie musi dziękować za otwarcie oczu.
    Zapatrzony na plac Czerwony nie zauważyłeś że podawał ceny nowych obiektywów (w sprzedaży 2016)
    Nim się kogoś osądzi że stoi do góry nogami warto sprawdzić swoją pozycję

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-05-2017 o 08:31
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cena rowniez uwzglednia marze dla sprzedawcy i... wachania kursow walut

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Zapatrzony na plac Czerwony nie zauważyłeś że podawał ceny nowych obiektywów (w sprzedaży 2016)
    Nim się kogoś osądzi że stoi do góry nogami warto sprawdzić swoją pozycję

jp
    zauważyłem i dlatego facet nie podaje 24-105 w wersji pierwszej nadal dostępnego w wersji nowej tylko znacznie droższego 24-70 czy 17-40 nadal dostępne nowe facet stawia tezę że obiektywy sony są niewiele droższe od obiektywów canona, a ja widzę ze canony są tańsze i że na jeden rodzaj sony wypada 3 (albo więcej) rodzaje canona, a rynek wtórny jest dramatycznie większy przez co ceny są dramatycznie niższe - ot takie dwa punkty widzenia ja mam swój facet ma swój - tylko ja wiem ile wydałem na swój sprzęt - moja pozycja nie zmieniła się nawet o milimetr .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

zauważyłem i dlatego facet nie podaje 24-105 w wersji pierwszej nadal dostępnego w wersji nowej tylko znacznie droższego 24-70 czy 17-40 nadal dostępne nowe facet stawia tezę że obiektywy sony są niewiele droższe od obiektywów canona, a ja widzę ze canony są tańsze i że na jeden rodzaj sony wypada 3 (albo więcej) rodzaje canona, a rynek wtórny jest dramatycznie większy przez co ceny są dramatycznie niższe - ot takie dwa punkty widzenia ja mam swój facet ma swój - tylko ja wiem ile wydałem na swój sprzęt - moja pozycja nie zmieniła się nawet o milimetr .
    Proponuję jeszcze porównać ceny stałek. Tych amatorskich a nie tylko tych dedykowanych dla pro

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Jeżeli chodzi o rynek wtórny, to we Francji ceny używanych szkiel Sony tracą bardzo na wartości (tak samo zresztą jak Zeiss ZF i ZE). Ciężko jest ludziom coś sprzedać za więcej niż 50-60% ceny nowego obiektywu.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Proponuję jeszcze porównać ceny stałek. Tych amatorskich a nie tylko tych dedykowanych dla pro
    Czyli ktoś kupuje body za 23tyś, a potem na szkła zbiera ?

--- Kolejny post ---

Mnie za to interesuje różnica w materiałach, produkcji, powłok itp ... aby porównać 1:1.
    Same ogniskowe i światło to nie to samo. Bo karoseria jest taka jaką widać, ale silnik już nie koniecznie ten sam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Czyli ktoś kupuje body za 23tyś, a potem na szkła zbiera ?
    Czyli o co Ci chodzi ?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Czyli o co Ci chodzi ?
    Kupujesz auto z dużym silnikiem , a potem narzekasz, że dużo pali, albo drogie są opony i szukasz używek ?

Jak ktoś kupuje body za 23tyś to chyba nie szuka szkieł za 1000zł. Nie ma to sensu żadnego. O to mi chodzi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Moja wypowiedź dotyczyła porównania najnowszych szkieł w drugich wersjach C i N do nowości S. Kolega wyżej napisał, że jest alternatywa w starszych wersjach i rynku wtórnym. Do tego dochodzi cała masa tanich stałek, których w Sony jak na lekarstwo.
    Nie chodzi o to czy Cię stać tylko o to, że możesz, a nie musisz. O to nam chodzi

Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów