Pokaż wyniki od 1 do 10 z 692

Wątek: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Najbardziej interesowałaby mnie opinia osoby która zrobiła nową 5d już co najmniej jedno większe zlecenie/reportaż.

A w szczegółach to interesuje mnie:

1. Jak działa AF w mieszanym świetle (żarowe/ledowe/dzienne/swietlówki).
    2. Jak z celnością/skutecznoscia AF w servo w mieszanym świetle.
    3. Czy jest odczuwalna różnica pomiędzy pracą AF w 5dIV i 5D III lub innymi modelami.
    4. Czy Servo AF Servo LIVE nadaje się do zdjęć i jaka jest jego skuteczność.
    5. Jak spisuje się nowa matryca - czy jest jakaś nieprzyjemna dominanta kolorystyczna w sztucznym świetle (każde 5d trochę inaczej maluje).
    6. Czy są jakieś pomniejsze usprawnienia poprawiające pracę.
    7. Co wkurza w nowej 5d
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Najbardziej interesowałaby mnie opinia osoby która zrobiła nową 5d już co najmniej jedno większe zlecenie/reportaż.

A w szczegółach to interesuje mnie:

1. Jak działa AF w mieszanym świetle (żarowe/ledowe/dzienne/swietlówki).
    2. Jak z celnością/skutecznoscia AF w servo w mieszanym świetle.
    3. Czy jest odczuwalna różnica pomiędzy pracą AF w 5dIV i 5D III lub innymi modelami.
    4. Czy Servo AF Servo LIVE nadaje się do zdjęć i jaka jest jego skuteczność.
    5. Jak spisuje się nowa matryca - czy jest jakaś nieprzyjemna dominanta kolorystyczna w sztucznym świetle (każde 5d trochę inaczej maluje).
    6. Czy są jakieś pomniejsze usprawnienia poprawiające pracę.
    7. Co wkurza w nowej 5d
    1. W dziennym najlepiej, ale jakiejś różnicy wielkiej nie widzę, na 5d3 też nie narzekałem i nie narzekam.
    2. Nie korzystam więc tu nie pomogę.
    3. Tak, w ciemniejszych warunkach mk4 lepiej,szybciej łapie no i punkty boczne są rozstawione szerzej więc łatwiej z kadrowaniem.
    4. Nadaje i to bardzo, fajna zabawka zwłaszcza w połączeniu z wykrywaniem twarzy.
    5. Bazowo kolory w camera profile mniej kontrastowe i nasycone. Główna zaleta to lepszy DR i przyjemniejsze szumy przy wyższych iso.
    6. Tak, można zdefiniować przełaczanie one shot/servo pod przycisk i wyświetla to w wizjerze.
    7. Wkurza praca na 5d3+5d4 bo trochę inaczej się steruje (5d4 lepiej przez dodatkowy przycisk i ustawienia)

Uprawnienia umieszczania postów