BardzoCię
proszę
, abyś
koncentrował
się
na
zdjęciach
a
nie
na
tym
, gdzie
akurat
wstawić
![]()
BardzoCię
proszę
, abyś
koncentrował
się
na
zdjęciach
a
nie
na
tym
, gdzie
akurat
wstawić
![]()
Piotruswytłumacz mi po prostocie
co mam zrobić ???? "
![]()
Nie nadużywaćbuziek!!!!!!!!!!!
Podoba mi się zdjęcie 270.
![]()
Mnie także się podoba foto 270.
Jak będziesz już zdecydowany na program do obróbki, to polecam Affinity Photo - rewelacja.
Dzięki Leonmnie się też podoba, choć tak do końca nie jest ono utrafione AF.Miałem problem z takim układu kadru, bo te sikorki jakby się wszystkie umówiły i nadlatywały na mnie. A trafienie z odległości dokładnie 4 m jak dla mnie -graniczy z cudem
Canon EOS 60D
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
ƒ/8.0
600.0 mm
1/1000
800
Flash (spento, non attivato)
Gdyby ktoś chciał spróbować ustrzelić sikorkę z odległości 4 m nadlatującą na obiektyw i na 600 mm bardzo polecam![]()
Miło że zaglądasz i komentujesz, raz lepiej raz gorzejgorzej dla mnie
A tak z ciekawości poczytam o tym programie. Choć teraz będę miał 4 miesiące wolnego od wyjazdów w góry -już na lato mam zaplanowane - to siądę nad PS CS 6.Ciągle mi brakuje czasu by się przyłożyć do tego programu.
[QUOTE=italy;1342121]
Gdyby ktoś chciał spróbować ustrzelić sikorkę z odległości 4 m nadlatującą na obiektyw i na 600 mm bardzo polecam![]()
[QUOTE]
W ostatnią niedziele próbowałem. Przydaje się pilot, jak najwięcej FPS i ustawienie manualne obiektywu. W sumie przez ponad godzinę wystrzelałem ponad 1000 zdjęć i jedno tylko było ostre.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Dzisiejszy połów .W końcu dorwałem goDystans 4 m od obiektywu.Przysiadł na 2-3 sekundy.Udało mi się zrobić tylko 2 zdjęcia - oba jednak trafione.
271.
Picchio rosso maggiore /F/ dzięcioł duży by bogdan l, su Flickr
Ale żeby to zdjęcie zrobić musiałem wspiąć się na pobliskie drzewo na wysokość około 5 m i czekać na drania.Dziś udało się. Widywałem go kilka krotnie na tym drzewie uschniętym , ale zdjęcia były by nieciekawe - perspektywa-dół/góra/.Kombinowałem jak by go inaczej pstryknąć . Ale od czego jest lina, kawałek deski jako siedziska - i można jakoś poczekać na dzięciołaJeszcze tak nie czatowałem na ptaka
Ale warto było .Następne wyzwanie to -dzięcioł czarny.