Mnie nęci sigma sport.
Mnie nęci sigma sport.
Między wersją C a S jest spora różnica w szybkości działania AF.Ale też spora różnica w cenie.Jeśli Ci to nie przeszkadza kup S. Gdy ja kupowałem swoją- C -różnica była ok 450 âŹ.Przed zakupem , miałem w ręku i tamrona i sigmę. wybór padł na sigmę.Dla mnie jedyna wada tego obiektywu , jest niestety światło.Co już nie raz o tym pisałem.Ale jeśli chcesz mieć jasny obiektyw to już niestety koszt sięgnie ok 7-11 tys âŹ. Ja robię zdjęcia dla siebie ,więc nie jestem jak na razie zainteresowany tak drogim obiektywem.Choć kusi mnie odkupienie od kolegi Nikona 810 i obiektywu Nikor 500 mm f 4.Całość za 5 tys âŹ. Z drugiej strony, kusi też canon 500 mm , ale to już inna cenanie mówiąc o 600 mm
Fakt, masz rację Robert. Kilka tygodni temu miałem okazję porobić zdjęcia canonem 600 mm. Jest co dźwigać no i utrzymać![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 30-01-2017 o 21:50
Wczorajsze ogrodowe ...
Teraz w okresie zimowym , kiedy gałęzie drzew są pozbawione liści, a tym samym kolorów ,jedyne tło to zaniebieszczone tło lasu w oddali.
272
Fringuello /F/ Zięba zwyczajna /F/ by bogdan l, su Flickr
273.
Cinciarella /Sikora modra - modraszka by bogdan l, su Flickr
Ostatnio edytowane przez italy ; 31-01-2017 o 00:41
I bardzo ładne foty, już się przyzwyczajam do Twoich obróbek .
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Tym razem trafił się samiec dzięcioła dużego.Zdjęcie wykonane z poziomu traw.Nawet nie zauważyłem kiedy przyleciał.Gdyby nie to że zobaczyłem jego wystającą głowę z pomiędzy szarego zielska ,pewnie bym go przeoczył.Odległość ok 18 m. Szkoda że ta trawka była na drodze AF .
274.
Picchio rosso maggiore /M/ dzięcioł duży by bogdan l, su Flickr
Crop ,kadr z ręki bez stabilizacji.
275.
Picchio rosso maggiore /M/ dzięcioł duży by bogdan l, su Flickr
276. Tradycyjnie... sikorka
Dzięcioł fajny 275, ale jakoś takie przeostrzone.
272 świetne![]()
Trafiła się dziś taka wietrzna sikorka...
277.